I går ble hun fengslet i fire uker, siktet for grovt bedrageri. Bergen tingrett bestemte også at selgeren skal sitte med brev— og besøkskontroll under hele varetektsperioden, og at hun skal isoleres de to første ukene. Politiadvokaten begrunnet sin begjæring om varetekt med fare for bevisforspillelse.

Politiet mener kvinnen har lurt mennene til å investere til sammen 830.000 kroner i prosjekter som ikke var reelle Og pengene har hun, etter politiets mening, brukt til helt andre ting. Til sammen er hun anmeldt for bedrageri av over en million kroner.

Forretningsidéen

Kvinnen skal ha fortalt mennene at hun hadde meldt seg inn i et bergensbasert nettselskap som blant annet skaffet billig strøm, tellerskritt og mobiltelefoner til sine medlemmer. Ifølge anmeldelsene har hun invitert kolleger og kjenninger til å tjene raske penger på å kjøpe et stort antall mobiltelefoner fra dette selskapet og selge dem videre. Flere av dem som har anmeldt henne, påstår at hun lokket med hundre prosents fortjeneste på handelen. Bare en av dem skal ha fått noen av pengene sine igjen. Mobiltelefoner skal ingen av de fornærmede ha sett noe til.

De som føler seg lurt

Den første av dem som føler seg lurt skal ha betalt 110.000 kroner som skulle gå til å investere i et stort antall av den svært avanserte mobiltelefonen Nokia 9210. Ingenting skjedde.

Den andre skal ha gitt kvinnen 138.000 kroner som hun skulle bruke til å kjøpe mobiltelefoner. Forventet fortjeneste var 100 prosent. På kort tid.

Den tredje skal ha betalt 70.000 kroner. Også han skal ha blitt forespeilet 100 prosent avkastning. Raskt.

Den fjerde skal ha investert 100.000 kroner, med forventninger om å tjene like mye på handelen.

Den femte har anmeldt kvinnen for å ha lurt ham til å betale i alt 410.000 kroner. Igjen for å handle mobiltelefoner med stor fortjeneste.

I tillegg er det kommet inn enda en anmeldelse. En mann mener kvinnen har lurt av ham for vel 300.000 kroner.

Siktede motsatte seg fengsling, angivelig fordi hun mener at hun ikke er skyldig i bedrageri. Hun skal også ha ment at summene er lavere og at hun var i ferd med å rydde opp i forholdene. Det gjenstår mye etterforskning i saken.