Personbilen havnet utfor veien mellom Åsebø og avkjørselen til Træet på Kjerrgarden, bekrefter politiets innsatsleder Dag Olav Sætre.

Hvordan utforkjøringen skjedde, er ennå uklart. Det var ikke glatt på veien.

Bilen har truffet en telefonstolpe, og airbagen ble utløst. Så er bilen blitt slengt mot autovernet før den havnet i et tre i en seks-syv meter høy skråning.

Havnet opp ned

Hendelsen i øykommunen vest for Bergen ble meldt klokken 13.03, og alle nødetatene inkludert en luftambulanse rykket ut.

Bilen havnet opp ned i et skogholt like ved veien, og har fått store skader både foran og bak. Det er en bratt skråning nedenfor.

— Vi har sendt to patruljer. Det er opplyst at det kan være bratt. Derfor har vi varslet brannvesenets klatregruppe, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Klokken 13.22 opplyste Wallestad at politiet var fremme. Åtte minutter senere klarte redningsmannskap å få ut en person fra bilen, trolig bilføreren.

Mannskap fra luftambulansen startet redningsarbeid, men livet sto ikke til å redde.

Søkte etter flere

Samtidig søkte politiet med hund i terrenget for å sjekke om det kan ha vært flere personer i bilen. Dette er nå utelukket.

Personbiler blir dirigert om en småvei forbi ulykkesstedet. Det er ikke mulig for større kjøretøy å passere, skriver politiet på Twitter.

Klokken 14.40 melder politiet at pårørende er varslet.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

KØER: Personbiler blir dirigert om en småvei forbi ulykkesstedet.
YNGVE JOHNSEN