Den omkomne kvinnens familie er informert om ulykken, ifølge politiet.

— Steinen gikk rett gjennom frontruten i kvinnens bil, sier operasjonsleder Inge Værøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Den første meldingen om ulykken kom fra andre bilister på veistrekningen forbi Fatlaberget ved 08.30-tiden tirsdag. Kvinnen var da hardt skadd, men døde kort tid etter at hjelpemannskapene kom frem til stedet. Hun var alene i bilen.

Veien stengt

Øyenvitner forteller til NRK at flere steiner på størrelse med fotballer raste ned fra fjellsiden. Steinen som drepte kvinnen, er mellom 40 og 50 centimeter bred, ifølge politiet.

Bilen skal ha fortsatt 200 meter bortover veien etter at steinen traff frontruten, før ferden stoppet i fjellveggen. Kvinnen kom kjørende fra Sogndal da ulykken skjedde.

Ved 13-tiden tirsdag ble riksvei 55 mellom Sogndal og Leikanger i Sogn og Fjordane åpnet igjen.

– En geolog har sett på rasstedet og konstatert at det var et steinsprang som førte til ulykken tirsdag morgen. Det skal ikke være fare for flere ras på stedet nå, sier regionveisjef i Sogn, Nils Magne Slinde til NTB.

Ulykkessted Det er ikke lenge siden sist en person ble skadet etter ras på den svært rasutsatte veien ved Fatlaberget. I mars ble en Mesta-arbeider skadet da han fikk en stein i ryggen under arbeid med rassikring.

Hvert år går mer enn 20 ras på veistrekningen.

I februar slapp Aud Øyre Breivik uskadet fra det da stein og is raste ned over bilen hennes , da hun ble stående og vente mens veiarbeidere jobbet med å fjerne stein fra veien.

Veien ved Fatlaberget var også stengt mellom 1. og 23. mars på grunn av ras.

Nytt rassikringsnett

Etter dette raset ble det bestemt å sette opp et nytt rassikringsnett på strekningen, fordi det forrige, midlertidige nettet ble ødelagt i raset. Arbeidet med å sette opp det nye nettet har ifølge Statens Vegvesen pågått denne uken, og tirsdag skulle etter planen være den siste dagen med veistenging på grunn av arbeidet .

Steinen som traff Katrin Lerum har trolig hoppet over nettet, etter at den løsnet fra fjellsiden.

Les også: Såg ulukkesbilen komme rett mot seg | Navarsete tok til tårene

GJENNOM VINDUET: Steinen traff frontruten ved førersetet.
ODDLEIV APNESETH
OMKOM: Bilen fortsatte om lag 200 meter bortover veien etter at steinen traff, før den stoppet i fjellveggen.
JAN STEDJE
REDNINGSMANNSKAPER: Både politi, brannvesen og folk fra Mesta var på rasstedet i morges.
JAN STEDJE
Gunnar Kleven, Sogn Avis