Kvinnen var på tur på fjellet Barnakona i Sogndalsdalen da ulykken skjedde. Politiet opplyser at kvinnen har forsøkt å klatre i bratt terreng da hun falt.

— En kvinne i 60-årene er bekreftet omkommet. Hun er fraktet ut av terrenget med helikopter, opplyser operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt i 16-tiden.

Etter hva BT erfarer var det ingen klatreulykke. Damen skal ha gått fottur på fjellet og falt utenfor skrent.

Politiet ble varslet i 13-tiden søndag. Både ambulanse, luftambulanse og et Sea King-helikopter fra Florø ble kalt ut, men sistnevnte ble kansellert da luftambulansen kom frem til stedet, sa redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Navnet til den omkomne blir ikke frigitt, opplyser politiet.

Veldig bratt

Barnakona er en1399meter høy fjelltopp som ligger i enden av Sogndalsdalen, på grensen mellom Sogndal og Luster kommune. Området er svært bratt, forteller turgåer Espen Mills.

— Enkelte steder er det veldig bratt, men det er ikke sånn at du bør ha tau for å gå der.

Mills er likevel ikke overrasket over at det har skjedd en ulykke der.

— Det er flere steder, hvis du er maks uheldig, at du kan dette ned alt fra to, fem og ti meter, sier Mills.

Andre dødsulykke

En som er enda bedre kjent i området er Arna Flatland. Han bor i Sogndalsdalen og har sauer i det området ulykken skjedde.

— Enkelt plasser er det veldig bratt og ingen mulighet til å kommeopp eller ned. Hvis ikkefolk er kjent, så kan det værelitt skummelt der.

Flatland forteller at det ikke er første gang det skjer en dødsulykke i dette området. For 15-20 år siden gikk det galt da to damer var på tur. De kom fra hverandre, den ene kvinnen gikk i et område hun ikke var kjent og ramlet utfor.

— Det er veldigbratt med flere stup og bratte, skrå fjellvegger, sier Flatland, som presiserer at han ikke vet hvor dagens ulykke har skjedd og at han derfor uttaler seg på generelt grunnlag.

Flatland forteller også at Barnakona tradisjonelt ikke har vært et mye brukt flell. De siste årene har derimot dette endret seg. Spesielt brukes det mye av frikjørere (ski) påvintertid.