Bergen Nord politistasjon bekrefter overfor bt.no at den omkomne er en kvinne. Hun er ikke identifisert, men politiet antar at hun er identisk med bileieren, en kvinne i 60-årene. Kvinnens familie er varslet.

— Den omkomne er tatt ut av bilen og fraktet til Gades institutt, opplyser operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Ulykken ble meldt til politiet klokken 13.53. En personbil har kollidert med en lastebil på Hardangerveien, opplyser politiet.

Føreren av personbilen satt fastklemt etter ulykken, som skjedde midt mellom Haukeland og Lone i Hardangerveien.

Ambulanse, luftambulanse, brannmannskaper og politi kom til stedet, men det ble raskt konstatert at det var lite de kunne gjøre for å redde den omkomne.

— Ambulansemannskap er på stedet og det er konstatert at det er en dødsulykke, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Gjør undersøkelser

Veien ble fysisk sperret, og det var omkjøring via Unnelandsveien. Fra klokken 15.15 ble det også mulig for tunge kjøretøy å ta seg frem her.

Statens vegvesens ulykkeskommisjon har vært på stedet for å foreta nødvendige undersøkelser og oppmålinger. Rett før klokken 15 kom også krimteknikere fra Bergen politikammer til ulykkesstedet.

Personbilen ble totalt ødelagt i sammenstøtet, og lastebilen har fått så store skader at den trolig ikke kan kjøre videre.

Sjåføren av lastebilen blir tatt hånd om av ambulanse og politi på stedet. Han er tydelig preget av hendelsen.

Trafikkaos

Bergingsbiler slet med å komme seg frem i trafikkkaoset. Det var blokkering i begge veier mot Nesttun og Åsane.