VG Nett melder i formiddag at kvinnen i 40-årene som ble kritisk skadet i et snøskred i Østerrike lørdag, døde av skadene natt til i dag. Ifølge Sogn Avis er kvinnen 41 år gammel og fra Sogndal.

Skadene hun pådro seg i ulykken var så alvorlige at livet ikke sto til å redde, opplyser Utenriksdepartementet.

— Jeg kan bekrefte at en norsk kvinne i 40-årene er død i forbindelse med en skiulykke i Østerrike. Hun døde natt til torsdag som følge av skadene hun pådro seg i ulykken, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen til VG Nett.

Pårørende er varslet, ifølge pressevakten.

Utløste selv skredet

Ifølge presseansvarlig Eva Steinleichner ved skisenteret i St. Anton, skal den norske kvinnen og tre andre personer selv ha utløst skredet.

— Hun sto på ski sammen med tre andre ned en bratt og farlig skråning som er offpiste. Det er veldig farlig å stå på ski på sånne steder på denne tiden av året. Skigruppen utløste selv skredet. Kvinnen som ble tatt av skredet ble ført helt ned til bunnen av skråningen, forteller Steinleichner.

Skredet skal ha vært 15 meter bredt.

Nordmenn er som regel gode til å stå på ski og tar derfor sjanser. Erik Braun, norsk skiturist

Alvorlig Redningsmannskap og helikopter skal ha vært på stedet kort tid etter at ulykken skjedde.

— Kvinnen så ut til å være veldig alvorlig skadd. Hun var blitt hardt forslått under fallet fordi hun hadde truffet flere steiner i skråningen på vei ned. Det så ut til at det var dette som forårsaket skadene hennes og ikke det faktum at hun ble begravd i snøen, sier hun.

Først ble hun fløyet til sykehuset i Zams, deretter ble hun overført til sykehuset i Innsbruck, skriver avisen tt.com.

Ifølge avisen Neues Volksblatt omkom 32 mennesker i snøskred i de østerrikske alpene i fjor. Bare i løpet av fredag omkom seks personer.

Skiparadis St Anton i de østerrikske alpene er et populært feriested for nordmenn.

— Det kryr av nordmenn der. Mange kjører offpiste selv om skredfaren er ekstremt høy akkurat nå. Nordmenn er som regel gode til å stå på ski og tar derfor sjanser, sier Erik Braun, som søndag kom hjem fra skiferie Østerrike.

Han kommer med en sterk advarsel til nordmenn som reiser til Østerrike og planlegger å stå på ski utenfor de oppmerkede løypene.

— Å kjøre utenfor de oppmerkede løypene der nede nå, er ren risikosport.