Politiet vet ikke hvordan kvinnen ble skadet, og trenger nå hjelp fra publikum.

Johnsen, som er 1. amanuensis ved Kunsthøgskolen i Bergen, ble funnet av en tilfeldig forbipasserende mann like ved Grieghallens spydspiss ved 17.50-tiden mandag.

Hodeskader

Kvinnen ble fraktet til Haukeland sykehus mandag ettermiddag, med omfattende skader, blant annet i hodet. Hun ble etter kort tid operert for skadene.

Kvinnen ligger fortsatt på intensivavdelingen med livstruende skader, og onsdag kveld var tilstanden hennes kritisk og ustabil.

Ved Haukeland sykehus ble hun registrert som offer for en trafikkulykke. Men Bergen politidistrikt kan ikke bekrefte at kvinnen er skadet i en trafikkulykke.

Den mannlige studenten som fant 59-åringen, tilkalte straks ambulanse. Haukeland sykehus varslet politiet om den skadde tirsdag, et knapt døgn etter at hun ble funnet.

— Mannen som fant henne opptrådte ikke klanderverdig, selv om han ikke varslet politiet. Han gjorde det rette ved å tilkalle ambulanse, sier førstebetjent Kjell Mo ved person- og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt.

Den mannlige studenten er i dag avhørt av politiet. Han skal ikke kjenne den 59 år gamle kvinnen fra tidligere.

Kan ikke ha falt om

En krimtekniker og en etterforsker fra person- og voldsavsnittet fra Bergen politidistrikt har onsdag vært ved stedet der kvinnen ble funnet mandag ettermiddag. Foreløpig står politiet overfor et mysterium.

— Vi vet rett og slett ikke vet hva som har skjedd med henne. Hun ville ikke ha pådratt seg så store skader dersom hun for eksempel hadde falt om på fortauet, sier førstebetjent Mo til bt.no.

Etterlyser tips

Politiet etterlyser nå tips fra alle som har sett kvinnen gående på strekningen Kunsthøgkolen i Bergen, Strømgaten 1 og Nina Griegs gate, i tidsrommet før hun ble funnet klokken 17.50.

— Vi ber alle som har sett noe, enten det er fotgjengere eller bilister, om ta kontakt med oss, oppfordrer førstebetjenten.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med to damer av utenlandsk opprinnelse, henholdsvis i 20 og 50-årene, som kom til stedet før ambulansen ankom.

Den 59 år gamle kvinnen er bosatt i Siljan i Telemark, men bor delvis i Bergen i forbindelse med en deltidsstilling ved Kunsthøgskolen i Bergen, hvor hun har vært ansatt siden 1987.

Skolen vil arrangere et informasjonsmøte for de berørte studentene ved Kunsthøgskolen torsdag.

Politiet antar at kvinnen var på vei hjem fra Kunsthøgskolen da hun ble skadet. Kvinnen bor i nærheten av Nygårdsgaten når hun er i Bergen.

Signalement

Politiet gir følgende signalement av 59-åringen:

  • Hun hadde brunt, halvlangt hår.
  • Hun var iført brungrønn jakke, grønn genser, grønn bukse og sorte sko.
  • Hun bar på en grønn og lilla dagstursekk.

Kvinnens familie kom til Bergen tirsdag.

ALVORLIG SKADET: Unni Johnsen (59)
Foto: Privat