Politiet har pågrepet en mann, mistenkt for å ha knivstukket en kvinne i Bjørnsons gate fredag ettermiddag. Væpnet politi måtte bryte seg inn i en bolig.

— Vi fikk kontroll på ham uten våpen. Vi brukte litt tid, og det ble brukt en forhandler. Han kom ikke med trusler, og var heller ikke i besittelse av noe våpen da han ble pågrepet, sier Svein Lyssand, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Politiet var bevæpnet ettersom det var blitt brukt kniv. Innsatsleder Frank Listøl sier likevel at arrestasjonen var udramatisk.

— Vi har fått god hjelp av vitner. Det er to sentrale vitner i saken, en som så knivstikkingen, og en som fulgte gjerningsmannen til døren, sier Listøl.

- Kjørte kniven inn i halsen

Ifølge vitner på stedet, skal kvinnen som ble knivstukket ha kommet syklende fra sentrum. Hun skal ha falt om idet hun ble knivstukket av en mann som kom bak henne i det hun var på vei over et overgangsfelt.

Kvinnen som ble knivstukket er 29 år gammel. Hun ble sendt til Haukeland Universitetssykehus, som fredag kveld opplyser at kvinnen er lettere skadet.

Mannen som ble pågrepet er midt i 40-årene. Han ble tatt i sin egen leilighet, som ligger i nærheten av åstedet, og er en kjenning av politiet.

— Vi antar at vi har rett mann, ut fra vitneobservasjoner, beskrivelser og stedet han ble pågrepet. Kriminalteknisk seksjon er på åstedet og foretar undersøkelser, sier Lyssand.

Samtidig foretar etterforskere ved Bergen Sentrum politistasjon avhør av vitner.

— Det er en alvorlig knivstikking. Kniven ble kjørt inn i halsen på kvinnen, sier Listøl.

Det er ikke andre mistenkte i saken, og politiet har sikret seg kniven.

— Kniven fulgte med den skadde i ambulansen. Politibetjentene på stedet ønsket ikke å ta kniven der og da, sier Lyssand.

Aksjonerte i en drøy time

Politiet fikk melding om knivstikkingen i 17.20-tiden fredag kveld. Fem patruljer, deriblant en hundepatrulje, rykket ut til åstedet.

Litt etter klokken 18 opplyste operasjonslederen at politiet var «i en pågripelsesfase». Ti minutter senere hentet mannskapene på stedet et brekkjern og rammbukk for å ta seg inn i en bolig i nærheten av åstedet.

Mannen ble pågrepet i 18.30-tiden.

Bt.no var i kontakt med ansatte på restauranten Ho-Ho Snaddermat, som ligger i Bjørnsons gate. Ingen av dem var vitne til selve knivstikkingen, ettersom de jobbet inne på kjøkkenet.

— Vi ser bare politi. Det er så mørkt ute, vi kunne ikke se noe, sa en av de ansatte.

MANGE VITNER: Kvinnen skal ha kommet syklende på sykkelen midt i bildet da hun ble angrepet.
TIM WASSMO
FINKJEMMET OMRÅDET: Væpnet politi lette etter gjerningsmannen i området rundt Bjørnsons gate.
CAMILLA A. LEGLAND