Flere politipatruljer rykket ut til Klauvsteinen på Melkeplassen da alarmen gikk fredag ettermiddag. Politiet fikk meldingen klokken 12.42.

I en trappeoppgang i blokken ble kvinnen funnet knivstukket i ryggen. Utenfor sto en barnevogn. Utenfor blokken ble også en mann i begynnelsen av 30-årene funnet død.

Kvinnen ble kjørt med ambulanse til Haukeland sykehus.

Fredag ettermiddag er tilstanden alvorlig for den 26 år gamle kvinnen.

Etter det bt.no får opplyst, skal begge de involverte være av etnisk norsk opprinnelse.

— Hørte skrik

Arild Kaalaas ble vitne til den dramatiske hendelsen.

— Jeg så en mann som løp forbi på svalgangen. Så hørte jeg et skrik. Jeg åpnet døren og regnet med at det ville stå noen utenfor. Det gjorde det ikke. Da jeg kikket over rekkverket, så jeg at han lå på bakken, sier Kaalaas.

Mannen hoppet fra 6. etasje, og omkom av fallet.

Kaalaas varslet politiet da han så hva som hadde skjedd. Han kjenner verken mannen eller kvinnen.

Beboere slo alarm

— Jeg er på besøk hos min mor for å feire jul med henne. Det er forferdelig å oppleve noe slikt, sier Kaalaas, som ble avhørt av politiet etter hendelsen.

— Vi så ikke noe, men hørte at det skjedde noe utenfor. Sønnen min gikk ut og fant mannen som hadde hoppet. Vi meldte straks ifra til politiet, forteller moren, Sidsel Kaalaas.

— Det var en veldig vanskelig opplevelse, legger hun til. Også andre naboer BT har snakket med er sjokkert over det som har skjedd.

Flere vitner

Politiets innsatsleder på stedet, Atle Raa, oppsummerer hendelsen slik:

— En kvinne ble knivstukket. Vi antar at det er gjerningsmannen som ble funnet død utenfor blokken. Vi opererer med tre åsteder: Knivstikkingen skjedde på fremsiden av blokken. Kvinnen ble funnet inne i en trappeoppgang. Avdøde ble funnet utenfor blokken. Krimteknikere jobber på alle tre åstedene, sier Raa.

Han bekrefter at politiet også har flere vitner til selve knivstikkingen.

Barn til sykehus

Kvinnen var sammen et barn i ett-to-årsalderen som ifølge Raa ble tatt hånd om av barnevernet. Barnet er sendt til akuttmottaket på Haukeland sykehus, men skal ikke være fysisk skadet. Også kvinnen ble sendt til akuttmottaket.

— Kvinnen var ved bevissthet da hun ble tatt inn i ambulansen, opplyser Raa.

Politiet opplyser ved 17-tiden at de arbeider med å varsle de pårørende.

— Vi kjenner identiteten til de involverte, og holder på med å varsle de pårørende. Før det er gjort kan vi ikke gå ut med ytterligere opplysninger, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

SPERRET: Det er i denne blokken dramaet utspant seg fredag ettermiddag.
LEIF GULLSTEIN

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

INNSATSLEDER: Atle Raa er politiet innsatsleder på stedet.
GURO H. BERGERSEN
MYE POLITI: Det var en stor politiaksjon ved Melkeplassen.
LEIF GULLSTEIN