Den dramatiske meldingen kom klokken 17.10 søndag ettermiddag. Det var knivstikkeren selv, en kvinne i 40-årene, som ringte politiet og meldte ifra.

Operasjonsleder Rune Hollekim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt reagerte umiddelbart og sendte patruljer og ambulanser til området. Paret hadde kranglet før kvinnen stakk en kniv i låret på samboeren i 50-årene. Etterpå sprang mannen ut fra huset. Det var ingen barn til stede.

— Kvinnen virket bekymret for hvordan det hadde gått med samboeren, forteller Hollekim til bt.no.

Kaffe klar til politiet

Politiet hadde ordre om å gå forsiktig frem. Operasjonsleder Hollekim var i kontakt med kvinnen før betjentene gikk inn i huset.

— Jeg fikk roet henne ned og foreslo at hun kunne sette på kaffe til politifolkene. Det gjorde hun, og kaffen var klar da betjentene tok seg inn. Det hele gikk veldig rolig for seg, forteller operasjonsleder Hollekim.

Innen politiet kom til stedet nord på Bømlo, hadde mannen våget seg tilbake til huset. Ambulansepersonell undersøkte mannens skader. Det viste seg at det bare dreide seg om et kjøttsår. Det var dermed ikke behov for å frakte han til lege.

Natt i arrest

Etter «kaffebesøket» ble kvinnen pågre-pet og fraktet til politiarresten i Haugesund.

— Vi ser ganske alvorlig på saken, til tross for at mannen ikke ble alvorlig skadd og kvinnen meldte seg selv. Kniv er et farlig redskap, sier Hollekim til bt.no.

Politiet etterforsker saken videre og kvinnen blir avhørt i løpet av kvelden. I morgen vil en politijurist se på saken og avgjøre hva som skjer videre.