Klokken 16.15 ble kvinnen kjørt bort fra stedet hvor hun ble funnet like før klokken 13 i går. Dermed er det gått et drøyt døgn fra kvinnen ble funnet til hun ble kjørt bort.

I mellomtiden har krimteknikere jobbet på åstedet hvor kvinnen ble funnet. I morges kom teknikere fra Kripos inn i området for å være med på arbeidet.

Sikret spor

Det første politiet gjorde lørdag var å legge presenning over området slik at ikke noe viktige spor skal gå tapt.

— Så langt har vi ikke gjort annet på funnstedet enn å sikre det og opprette vakthold gjennom natten. De tekniske undersøkelsene begynner ikke før Kripos er klar, sa politidvokat Yngve Skovly søndag morge.

Hun skal nå obduseres. Politiet har sagt at sikker identifisering skjer i løpet av søndag.

Like ved turistattraksjon

De har også uttalt at alt tyder på at den drepte er Anja W. Aarseth fra Bergen, som ble meldt savnet torsdag klokken 12.

Halvannen kilometer inn i terrenget, ved utkikksrestauranten Fjellstua, ble en kvinne funnet drept lørdag ettermiddag. Dette er trolig den savnede Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen.

— Denne saken har satt sitt preg på hele byen. Det er nok flere enn meg som drar paralleller til Espås-saken i Geiranger for 20 år siden. Vi har inntil nå vært forskånet for saker som denne, sier ordfører Bjørn Tømmerdal i Ålesund.

INN I OMRÅDET: Her blir gravferdsbilen sluppet inn i det avsperrede området.
ØYSTEIN TORHEIM