LES OGSÅ:

En opprevet madrass, en stekepanne, en brødrister, makaroni, øl-papp — ogmenstruasjonsbind. BIRs kontrollør Tord Nilsen måtte onsdag formiddag rykke utog rydde opp i Fosswinkels gate i Bergen sentrum.

BIR har ansvaret for avfallshåndteringen til 340.000 innbyggere i ni vestlandskommuner.

RYDDET OPP: Tord Nilsen i BIR måtte ta drittjobben.
OLE VALAKER

— Det er ikke ofte det er så ekstremt. Dette er ikkedet gøyeste jeg gjør, sier Nilsen.Rett før var han på et liknende oppdrag i Allégaten like i nærheten.

Studenter

Alt tyder på en kvinnelig høgskolestudent rett og slett har forlatt tingene sine på gaten. Også navnet til en mannlig student dukket opp i bosset.

En nabo som fant avslørende dokumenter som brev og studiemateriell, har politianmeldt forholdet.

BT har sett papirene og kontaktet både kvinnen og mannen.

— Jeg har ingenting med dette å gjøre. Jeg holder på å flytte ut, men har egen flyttebil. Det er mulig noen har gravd rundt. Jeg aner ikke. Jeg har knapt vært i leiligheten siden mai, sier mannen.

Kvinnen har ikke svart.

Vandrende møbler

Nylig skrev at BT at bergenserne griser så mye at BIR rett og slett la ned returpunktet for glass og metall i Løbergsveien, men forsøplingen bare fortsatte med uforminsket styrke.

— Jeg tror folk vet hvor de skal kaste ting, men deter et problem når studenter flytter inn og ut. De setter ting fra seg pågaten og narkomane roter i det, sier BIR-kontrollør Tord Nilsen mens han koster bort makaroni-bitene ogbærer bort madrassen.

50 meter lenger oppe i gaten finnes det et returpunkt.

Men forsøplingen startet i en annen gate. BIR har registrert at søppelhaugen lå etannet sted før den havnet i Fosswinkels gate.I bransjen er vandrende møbler blitt et eget begrep.

— Det virker som madrassen har vandret rundt i strøket. Folk tar egne grep og flytter bosset om natten, sier Skudal.

- Hva tenkerdu om det?

BEVIS: En nabo har politianmeldt den mistenkte synderen etter å ha funnet denne kvitteringen og studiemateriell i bosshaugen.
PRIVAT

— Man går lei av at noen bomber gaten med sofaer og andre møbler. Vier oss selv nærmest, men det er sikkert ikke populært for naboen. Ved forsøplingbør man ringe til grunneier eller offentlige etater.

Nabo: - Drittkjedelig

Daniel Tallerek, en av flere som varslet BIR om bosset, vet godt at noenhar flyttet bosset til hans egen gate.

— Jeg så det allerede forrige tirsdag. Noen må ha plassert det hos oss og trodd at BIR skulle ta det med. Madrassen har vandret oppog ned gatene og havnet her og der i forhagene. Til slutt ble den revet istykker, sierhan.

— Det ligger ganske ofte søppel rundt om her. Av og til pleier jeg å samle det inn og kaster den i bosspannet mitt.Dessverre har det nå fått en helt ny dimensjon, som dere kan se på bildene. Hele greien er drittkjedelig og jeg har ikke i det heletatt lyst å rydde opp i det igjen. Rottene og kråkene gleder seg sikkert overgratislunsjen, sier Tallerek.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

BOSS-BIL: En madrass var blant tingene BIR hentet.
OLE VALAKER