Saken startet en fredag helt i slutten av september 2011.

Da hevdet kvinnen, som er i 30-årene, at hun ble voldtatt av en dresskledd, mannlig haiker i 40-50-årene.

«Ufattelig grovt»

Kvinnen forklarte at hun hadde tatt opp haikeren og kjørt ham til Meland kirke i Nordhordland. Der, like nedenfor kirken, skulle den ukjente mannen ha dratt henne ut av bilen og voldtatt henne.

Politiet beskrev det påståtte overgrepet som «ufattelig grovt», og store ressurser ble brukt på etterforskningen. Senere innrømmet kvinnen at voldtektshistorien var oppdiktet.

Men i stedet anklaget kvinnen i 30-årene en navngitt mann for en annen voldtekt — men da på et annet sted.

Politiet var tidlig på banen og sa offisielt at de heller ikke trodde på den nye anklagen fra kvinnen.

bt.no har tidligere skrevet at politiet gikk inn for tiltale for falsk anmeldelse og falsk anklage. Nå har Statsadvokatene i Hordaland tatt ut tiltale mot kvinnen, skriver ba.no.

Skal ha lurt til seg penger

Ifølge nettavisen er nordhordlandskvinnen tiltalt for å ha levert inn to falske anmeldelser - og for å ha forledet mannen hun anmeldte til å betale henne penger.

Ifølge ba.no skal hun ha fått nærmere 15.000 kroner ved å si at hun hadde advokatutgifter og at hun hadde fått en bot hun måtte betale raskt.

Den navngitte mannen ble aldri pågrepet - fordi politiet mente at anklagen mot ham var åpenbart uriktig.

— Uansett er det en stor belastning å bli anklaget for voldtekt, sa politiadvokat Trond Eide, som var politiets jurist på saken.

Han sa også at ubetinget fengselsstraff er hovedregelen for falsk anklage.

Før politiet sendte saken videre til statsadvokatembetet, sa kvinnens forsvarer, Beate Hamre, at klienten ikke erkjenner straffskyld.