Tilstanden til kvinnen har tirsdag morgen forbedret seg. Den er nå alvorlig, men stabil, opplyser informasjonsavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus.

Politiet fikk melding om ulykken på Skoltegrunnskaien klokken 11.09. Den skjedde i overgangsfeltet ved avkjøringen fra E39 til Skolten.

Den første meldingen gikk ut på at kvinnen (67) lå fastklemt under en lastebil på Bontelabo-området, like etter avkjøringen til Skolten.

Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til ulykkesstedet.

Da politiet kom frem kunne kvinnen bevege seg under lastebilen. Klokken 11.19 ble det meldt om at kvinnen var løs og var blitt lagt på en båre. Hun ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus, der hun ble operert i går.

Ved bevissthet

— Kvinnen er hentet ut og kjørt til sykehus. Hun var ikke i klem og kunne bevege beina da hun lå under kjøretøyet. Hun var også bevisst da hun ble hentet ut, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Ulykken skal ha skjedd da semitraileren kom nordfra på E 39 og svingte av til Skolten.

— I overgangsfeltet skal han ha lagt merke til en fotgjenger som sto stille. Men i tillegg skal denne kvinnen ha vært der. Henne oppdaget han ikke, har han forklart, sier Hilland.

Alvorlig for kvinnen

Politiet var mandag på ulykkesstedet for å få oversikt over hva som har skjedd. Sjåførens førerkort ble da beslaglagt. Han er siktet for brudd på veitrafikkloven.

— Føreren samtykket ikke i dette, sier Hilland.

Tirsdag startet politiet sin etterforskning i saken.

— Vi vil avhøre sjåføren og et par vitner så snart som mulig. Og vi håper å snakke med kvinnen så snart hun har helse til det. Det er viktig at vi raskt får avklart denne saken, sier politioverbetjent Jan Gunnar Bøe ved Trafikkavsnittet ved Sentrum politistasjon.

SILJE KATRINE ROBINSON
JAN ANDAL