Ulykken skjedde på riksveg 561 ved avkjøringen til Spjeld på Fjell, like før klokken 14.30.

– Jeg hadde ikke sjanse til å stoppe. Bilen kom rundt en sving i feil kjørefelt. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å stoppe opp før det sa bang. Jeg håpet det skulle smelle minst mulig, sier lastebilsjåfør Olav Kandal.

Han forteller at han kom seg ut av lastebilen etter sammenstøtet, og gikk bort til paret i bilen.

– Sa hun var gravid

– Det første jeg gjorde var å prøve å hjelpe kvinnen ut. Hun fortalte selv at hun var gravid, sier Kandal, som kom uskadd fra ulykken. Mannen som kjørte bilen ble sittende fastklemt. Begge to skal ha vært ved bevissthet da de ble hentet ut av bilen.

Luftambulansen rykket ut til ulykkesstedet, men ble ikke brukt.

Like før klokken 15 var sjåføren i 30-årene og kvinnen i 20-årene kjørt til Haukeland universitetssykehus. Der ble barnet forløst.

Helse Bergen opplyser at det etter forholdene stå bra til med det lille barnet.

Kritisk og ustabil

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Geir André Bakke i Helse Bergen var kvinnens tilstand i morges alvorlig og stabil. Hun får intensivbehandling. I går kveld var tilstanden alvorlig og ustabil.

Mannens tilstand er alvorlig og stabil.

Politiet mistenker at sjåføren har kjørt med promille eller i ruset tilstand. Mannen skal heller ikke ha førerkort.

– Personbilen skal ha kjørt vinglete i en kilometer, og holdt høy fart. Vi har mistanke om at han har vært beruset etter å ha snakket med vitner på ulykkesstedet, sier politibetjent Stian Dammer ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Det er så langt ikke opprettet noen siktelse mot bilføreren.

– Det er tatt en blodprøve for å undersøke om han hadde promille, men det foreligger ikke noe resultat fra den, sier jourhavende politijurist Karsten Engedal.

Uklart om mann avhøres

Det er forløpig uklart om det i dag blir avhør av bilføreren i 30-årene i dag. Det kan ta en uke å få svar på blodprøven som ble tatt av bilføreren.

— Vi starter med å avhøre vitner som i går så hva som skjedde på ulykkesstedet, blant annet kjøreatferden, sier etterforsker Bjørn Hagen ved politiet på Sotra og Øygarden.

GORDON ANDERSEN
GORDON ANDERSEN
Luftambulansen rykket ut, men ble ikke brukt.