Det bekrefter politiets informasjonsansvarlige, Trygve Hillestad, overfor bt.no. Jourhavende politiadvokat Britt Meling forteller til bt.no at den døde kvinnen er 37 år gammel. Politiet har pågrepet en 34 år gammel mann som er siktet for ugjerningen.

— Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han sitter nå i varetekt på politihuset, sier Hillestad. Mannen vil etter alt å dømme bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen formiddag. Etter det BT kjenner til, har mannen ikke vært fremstilt for psykiatrisk legevakt.

Politiadvokat Meling understreker at siktelsen er foreløpig. Den kan dermed bli utvidet til forsettelig drap dersom funnene ved obduksjonen tilsier det.

Etter det BT kjenner til så langt, skal det ikke ha vært vitner til ugjerningen.

- Ba oss ringe politiet

Volden skal ha funnet sted inne i et bolighus i Steinestøveien, og ble meldt klokken 17.10. Den pågrepne mannen skal ha stukket fra åstedet, og ble jaget av væpnede politistyrker før han ble pågrepet ved Spar-butikken på Hylkje.

Der kom mannen blodig inn på Spar-butikken og ba butikkmedarbeiderne om å ringe politiet.

– Han ga oss ingen begrunnelse. Han var helt rolig, og ba oss bare om å ringe politet, sier butikkmedarbeider Monica Løvaas.

Kjøpte øl

Mannen ville kjøpe øl, og åpnet den ene ølboksen før han hadde betalt.

– Hun som satt i kassen, ga han beskjed om at han ikke fikk kjøpe øl fordi han var beruset. Da ga han henne en 200-lapp og gikk ut, sier Løvaas.

De ansatte ringte politiet, men fikk ikke svar. Likevel gikk det bare noen minutter før politiet var på stedet.

– Han var litt blodig på brystet, men han var helt rolig, så vi reagerte ikke på at noe ikke var som det skulle, sier Løvaas.

Mannen så i følge de ansatte ut som han var i midten av 30-årene og snakket østlandsdialekt.

Skal være drept med våpen

Etter det BT kjenner til, skal det ha vært brukt våpen i legemsbeskadigelsen. Hillestad vil ikke si noe om hvilken type våpen som er brukt. Av hensyn til pårørende, opplyser politiet heller ikke om offerets alder, ei heller om hvilket forhold det var mellom kvinnen og den antatte gjerningsmannen.

Politiet har sperret av en hel eiendom i Steinestøveien, samt en oppkjørsel like ved. Politiet holder nå vakt på stedet. Den døde kvinnen skal ikke være fraktet bort.

Både ambulanser og luftambulansen rykket ut til stedet, men returnerte da det viste seg at kvinnen var død.

Naboer bt.no har snakket med, forteller at det har vært helt rolig i og rundt huset de siste dagene.

— Det er et sjokk at noe slikt kan skje her på Hylkje, sier en nabo til bt.no.

Teknikere på stedet

Ifølge politiet var det ikke fare for publikums sikkerhet mens mannen var på frifot.

Politiet driver nå teknisk og taktisk etterforskning på stedet. Ifølge opersasjonsleder Asbjørn Andersen, har politiet foreløpig ikke bedt om bistand fra KRIPOS.

Tor Høvik
SPERRET AV: Politiet har sperret av et stort område ved huset.
Tor Høvik
Helge Svela
PÅ PLASS: Krimteknikere kom til åstedet nå i kveld.
Helge Svela