Politiet fikk klokken 03.55 melding om at en kvinne trolig var drept. Meldingen kom fra en person som oppholdt seg i samme enebolig, i byggefeltet Storekleiven på Ask, øst på Askøy.

Væpnet politi rykket ut til stedet og tok seg inn i huset. Klokken 04.50 kunne de konstatere at kvinnen var død.

— En 48 år gammel mann ble pågrepet på stedet, mistenkt for drapet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Askøy-lensmann Odd Dale til bt.no.

Kjente kvinnen

Mannen, som er en bekjent av kvinnen, sitter søndag i avhør hos politiet i Bergen. Lensmannen bekrefter overfor bt.no at kvinnen var samboer med en annen mann enn han som er siktet for drapet.

Tekniske undersøkere fra politiet ankom åstedet klokken 12.10, og går nå gjennom huset på jakt etter spor. Også rettsmedisinere har vært på stedet.

— Den avdøde er fortsatt i huset, opplyser politiførstebetjent Erling Christensen til vår reporter.

Et av sporene som undersøkes, er store blodflekker på en hvit mur utenfor huset.

- Stille og rolige folk

Naboer som bt.no har snakket med, har ikke hørt noe bråk fra eneboligen i løpet av natten.

Paret som bodde i huset, blir av naboene beskrevet som stille og rolige folk. Ingen av naboene har hatt mer enn sporadisk kontakt med de to siden paret flyttet inn for to år siden.

Det er på det rene at det var flere personer i huset da drapet skjedde. Ifølge naboene var det uvanlig at paret fikk besøk på lørdagskvelden.

Sjokk-melding

Åstedet ligger på en haug, midt i et etablert boligfelt fra 1970-årene. Det bor mange barnefamilier i området, og meldingen om drapet ble naturlig nok mottatt med sjokk.

Drapet er det første på Askøy siden 1978, ifølge lensmannen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om bakgrunnen for drapet. Hva slags våpen som ble brukt, ønsker de heller ikke å opplyse om.

Blant de tre personene som sitter i avhør søndag formiddag, er den avdøde kvinnens samboer.

Vi kommer tilbake med mer om saken. Tast Ctrl R (Oppdater) for siste versjon av denne siden.

BLODSPOR: Et av sporene som undersøkes, er store blodflekker på en hvit mur utenfor huset.<br/>Foto: TVHordaland