Drapet skjedde i et bolighus i Klasatjønnvegen i Loddefjord, og ble meldt til politiet klokken 03.30.

Politiets operasjonsleder Asbjørn Andersen bekreftet i 05-tiden at det er snakk om et drap, og at det som trolig er gjerningsmannen er pågrepet.

— Mannen ringte AMK i 03.30-tiden og fortalte at han hadde skadet en kvinne. 03.59 ble det meldt at mannen var pågrepet og at en kvinne var funnet død, forteller Andersen.

Den pågrepne er ifølge politiet kvinnens samboer. Mannen sitter nå i politiarresten på Bergen sentrum politistasjon. Han har bedt om å få advokat Knut Harald Braathen som forsvarer.

Braathen befinner seg tirsdag formiddag i en rettssak Haugesund. - Jeg har derfor ikke fått snakket med min klient, og vet ikke hvordan han stiller seg til siktelsen. Jeg drar til Bergen i ettermiddag, og vil da snakke med ham umiddelbart, sier Braathen til bt.no.

Ettersom forsvarer Braathen ikke er i Bergen i dag, vil ikke 44-åringen bli fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett før i morgen formiddag.

44-åringen ble for en tid siden tiltalt for legemsbeskadigelse mot to menn som oppsøkte ham i sin bolig. Mannen ble da frifunnet i lagmannsretten, fordi retten mente han hadde handlet i nødverge.

TVHordaland-fotograf Ketil Moland Olsen var vitne til pågripelsen i Loddefjord i natt. Han forteller at mannen tok kontakt med ambulansepersonalet før politiet var kommet til stedet.

— Han kom ut av skogen med hendene i været og i bar overkropp, forteller Olsen

Naboer forteller til bt.no at det ikke har vært noe bråk i oppgangen.

BT var i kontakt med en rekke naboer som bor i samme oppgang som leiligheten hvor drapet fant sted. Ingen av dem ønsket å stå frem med navn, men samtlige som snakket med BT, forteller at de ikke hørte noe.

— Jeg satt våken til klokken to i natt og hørte ingen ting, sier en nabo. Hun forteller også at det er ganske lytt i lavblokken.

— Dette er en stor tragedie, det er ikke mer å si om den saken, sier en annen nabo.

— Jeg kjente dem ikke, og hørte ikke noe i natt. Jeg fikk først vite det da jeg våknet i morges og hørte nyhetene, forteller en tredje.

— Det er helt forferdelig og litt uvirkelig at noe slik har skjedd.

Etter det bt.no erfarer skal drapsvåpenet være kniv. Politiet kan ikke bekrefte dette.

Det foregikk kriminaltekniske undersøkelser på åstedet i Klasatjønnvegen i morges og i formiddag.

Rettsmedisinere fra Gades institutt var ferdig ved 11.15-tiden, og en time senere ble den døde kvinnen fraktet fra åstedet til obduksjon.

Mannskaper fra politiets kriminaltekniske avdeling avsluttet sitt arbeid ved 13-tiden.