Politiet har startet etterforskning av et mistenkelig dødsfall i Lotheveien på Gyldenpris i Bergen.

Politiet fikk meldingen om funnet av kvinnen klokken 15.28 lørdag ettermiddag. Rett etter klokken 16.45 ankom krimteknikere stedet.

Politijurist Rune Malt bekrefter at en ukjent kvinne er funnet død på tørkeloftet i bygningen.

— Hun er nå sendt til Gades institutt for obduksjon. Det er ikke opplysninger så langt om at det er noe kriminelt bak dødsfallet, sier Malt, som er jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt.

-Trodde kvinnen sov

Det var en nabo som fant kvinnen død i ettermiddag.

— Jeg så en person ligge inne på gulvet i dag tidlig, men trodde hun sov. Da jeg kom hjem fra jobb i ettermiddag, lå hun fortsatt i den samme stillingen. Det var da jeg ringte ambulansen, forteller mannen til bt.no.

Etter det bt.no kjenner til, skal det ikke være spor på åstedet som ved første øyekast kan tyde på at det er tilstøtt kvinnen noe kriminelt. Mannen som fant kvinnen forteller imidlertid at det var blod på kvinnens klær og på gulvet.

— Det var en veldig skremmende opplevelse. Jeg har aldri sett noe slikt før. Det er grusomt, forteller han.

Hørte stemmer på natten

Mannen sier han våknet av stemmer fra loftet rundt midnattstider. Han sto opp for å se hva som foregikk, men så ingen personer der.

— Det hele er veldig merkelig. Det hørtes ut som en mannestemme som førte en normal samtale. Det var ikke noe krangling, forteller han.

Politiet har ennå ikke identifisert kvinnen, fordi hun ikke hadde noen ID-papirer på seg.

I 20.30-tiden lørdag kveld hadde politiet ennå ikke funnet ut hvem den døde kvinnen er.

— Hun hadde ingen papirer på seg, og vi har så langt ikke funnet noen opplysninger om hvem dette dreier seg om, sier politijurist Malt.

Kvinnen obduseres på mandag.

— Vi anser dette som en undersøkelsessak. Det er foreløpig ingen ting som tilsier at vi skal starte en storstilt etterforskning, sier Malt.

KVINNE FUNNET DØD: I dette huset undersøker politiet nå dødsfallet.
Øivind Lefdal Eidsvik
POLITIET PÅ PLASS: Tidlig lørdag ettermiddag var politiet på plass i Lothebveien.
Vegar Valde