— Vi vet foreløpig ikke om det er noen sammenheng mellom ulykken og dødsfallet. Kvinnen er sendt til obduksjon, og vi avventer resultatet av den, sier politioverbetjent Rune Tveit ved Bergen Nord politistasjon.

Ulykken skjedde da to biler frontkolliderte mellom Hosanger og Fotlandsvåg på Osterøy. Politiet fikk meldingen klokken 21.17 lørdag. Den 73 år gamle kvinnen var passasjer i den ene bilen.

Advarte mot råkjøring

Hun ble sendt til Haukeland Universitetssjukehus etter ulykken, og ble utskrevet fra sykehuset dagen etter. Tirsdag ble hun funnet død hjemme. Dødsårsaken er ikke klarlagt.

I den andre bilen satt to unge menn. De stakk av etter ulykken, men den ene meldte seg for politiet søndag.

— Vedkommende er avhørt, men det gjenstår en del etterforskning, sier Tveit.

Mannen, som er i slutten av tenårene, har tidligere stått frem i et avisintervju og advart mot råkjøring, etter at han selv mistet lappen for fartsovertredelse.

Kvinnens familie reagerer sterkt på at de to i ulykkesbilen stakk av.

— Sjåføren ropte at de måtte ringe etter ambulanse, men de ba henne om å roe seg ned. Så gikk de bare av gårde, mens bilvrakene stod igjen i veien. De varslet heller ikke politiet, sier en slektning på vegne av sjåføren.

- Jeg krasjet

Mannen som meldte seg er ikke formelt siktet i saken, og det har ikke vært aktuelt å fremstille ham for varetektsfengsling.

— Foreløpig dreier dette seg om en forseelsessak, som kan ende med et forelegg, sier Tveit. Han ønsker ikke å svare på om sjåføren hadde gyldig førerkort.

Bt.no har vært i kontakt med mannen, som ikke ønsker å si stort om hva som skjedde.

— Jeg krasjet, og ferdig med det. Jeg hadde ikke drukket, og jeg kjører ikke uten lappen, sier han.

Andrè K. Bruvik
Ingen av de tre andre som var involvert i ulykken skal ha blitt alvorlig skadet.
Andrè K. Bruvik