• Da jeg ville gå, ble han plutselig svært aggressiv. Han tok meg i armen og hveste: «Du går ingen steder. Du blir her.»

Slik beskrev den 23 år gamle kvinnen sekundene da den bevegelseshemmede mannen slo om fra å være en trist ung mann som trengte trøst.

Mannen (23) er nå tiltalt i Bergen tingrett for trusler, vold og forsøk på frihetsberøvelse. Saken startet i går.

Trøstet tiltalte

Da kvinne skulle vitne, ba hennes bistandsadvokat Grethe Gullhaug om at hun måtte slippe å se tiltalte. Dermed måtte han rulles ut og inn på et annet rom. Deretter kom kvinnen inn og stilte seg i vitneboksen. Til slutt ble mannen rullet inn igjen.

Da kvinnen senere gikk opp til dommerbordet, rygget hun ned igjen for å slippe å se tiltalte.

Da hun var ferdig med sin forklaring, gjentok det hele seg. Han først ut, så gikk hun, deretter kom han inn igjen.

Kvinnen fortalte at hun og noen venninner støtte på mannen i nærheten av Kvarteret. Etter å ha snakket med ham en stund, ble hun med ham til hotellet hans for å hente en jakke. Istedenfor å gå ut igjen med en gang, ble de sittende og prate. Han skal da ha fortalt om sitt triste liv, og hun forsøkte å trøste og oppmuntre ham.

— Livet passerte revy

Da hun senere ville gå, skal dramaet ha startet. Da satt de begge på sengen hans.

— Han holdt meg for munn og nese. Jeg ble veldig redd og tenkte at han ikke måtte få legge meg ned i sengen. Jeg rykket meg løs og falt på magen på gulvet. Han la seg oppå ryggen min og klemte om halsen min med begge hendene. Jeg husker jeg tenkte at «Hvis jeg ikke kommer løs nå, så kommer jeg til å dø.»

Kvinnen fortalte at livet hennes passerte revy. Takket være noen tricks fra kurs i kickboksing greide hun å komme seg fri.

— Jeg slo med albuene. Da løsnet han grepet litt. Jeg krabbet mot døren, men han holdt meg igjen i beina.

Hun forteller at hun kom seg fri, løp ut på gangen og ned trappene til resepsjonen. Resepsjonisten ringte politiet, og mannen ble pågrepet kort tid etter i resepsjonsområdet.

Dømt for voldtekt

Kvinnen hadde merker på halsen som skal skyldes kvelertaket. Kvinnen fortalte også at hun har hatt angst, søvnproblemer og konsentrasjonsproblemer, samt gått til psykolog regelmessig på grunn av det som skal ha skjedd natt til 24. januar.

Da mannen skulle forklare seg, svarte han «husker ikke» på de fleste spørsmålene om hva som hadde skjedd. I et politiavhør har han imidlertid forklart at hun løp ut av rommet etter en krangel om regningen for en flaske vin.

I retten kom det frem at mannen som har sittet i rullestol siden barndommen, har hatt et tøft liv preget av problemer med foreldre og egne rusproblemer. Han er tidligere dømt til fengsel i to år og ni måneder for voldtekt og vold.

Aktor Beate Hamre Aasnæs la ned påstand om fengsel i ett år.

Erstatningskravet er på 80.000 kroner.