Både nettsidene og det interne systemet til Norsk Tipping var nede for telling søndag. Det skapte krøll både for de som skulle spille og de som hadde vunnet og ventet på premier.

Tippesystemene var nede til klokken 15.21 søndag ettermiddag.

Forsinket utbetaling De tekniske problemene førte til forsinket utbetaling for mange vinnere. Men den 70 år gamle kvinnen fra Bergen som lørdag vant 5,7 millioner i Lotto får sin nye formue til riktig tid.

— Utbetalingen av så store premier blir iverksatt mandag uansett, sier pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping.

Premier på under ti tusen kroner skal imidlertid føres rett på vinnerens spillerkort, og dette systemet var ute av drift store deler av søndagen.

Umulig å spille Det var også umulig å levere inn nye spill søndag, både via kommisjonær og Norsk Tippings nettsider.

— Vi har fått en del telefoner fra kunder. Vi kan bare beklage og håpe at folk er tålmodige, sier Vikøren.

Han forsikrer at alle som har vunnet i Lotto eller andre pengespill får premiene sine utbetalt til slutt, men kan ikke si nøyaktig når systemet vil være oppe igjen.

— Vi har funnet feilen og driver med feilretting nå, sier han.

Tre toppremier Det var tre rekker som gikk inn med full pott i lørdagens Lotto-runde. En 39-åring fra Stavanger, en 49-åring fra Tønsberg og en 70-årig kvinne i Bergen kan glede seg over 5,7 millioner nye kroner på konto når helgen er over.

Vikøren forteller at bergenskvinnen var helt kald og rolig da hun krysset av vinnerrekken på kupongen.

— Men mannen var visst atskillig mer beveget, sier han.

Kvinnen ønsker å være anonym, men sier til Norsk Tipping at hun ikke har tenkt å strø om seg med penger selv om hun er blitt mangemillionær.

— Hun skulle ta det helt med ro. Hun har både barn og barnebarn, men vil ikke dele ut noen av pengene før premien er mottatt, sier Vikøren.

LOTTO: Bergenskvinnen vant med rekken 4-5-17-24-27-31-34