— Jeg skrek alt jeg orket. Der reddet nok meg, forteller den 38 år gamle kvinnen til Bergens Tidende.

Tobarnsmoren var livredd eks-mannens to storebrødre. I sommer skal hun flere ganger ha bedt politiet om hjelp. Senest i forrige uke anmeldte hun en av de to marokkanerne for å ha kommet med drapstrusler - uten at politiet gikk til pågripelse.

— Politiet skjønte nok alvoret da jeg kom inn stinkende av bensin, sier kvinnen.

- Lighteren virket ikke

Klokken 09.15 i går: Tobarnsmoren hadde nettopp fulgt datteren til skolen. Hun spaserte alene oppover fortauet langs Søndre Skogveien. Plutselig oppdaget hun en mann med spruteflaske.

— Jeg var på vei inn i huset, da jeg hørte skrikene. Mannen holdt henne i armen, forteller en nabo.

Hun forsto umiddelbart at noe var galt, løp opp trappene og varslet politiet om overfallet. Da naboen kom ut igjen, var gjerningsmannen forsvunnet.

— Kvinnen sto gråtende på gaten, søkkvåt og i sjokk. Hun fortalte at mannen hadde forsøkt å sette fyr på henne fire-fem ganger, men lighteren virket ikke, forteller naboen.

Få minutter senere kom den første politibilen, og mens den søkkvåte kvinnen ble kjørt til Sentrum politistasjon, startet flere patruljer jakten på gjerningsmannen.

Klokken 10.30 ble kvinnens 30 år gamle svoger pågrepet i bilverkstedet sitt.

Storebroren etterlyst

— Han sitter i arresten, siktet for å ha helt brennbar væske over kvinnen og truet med å tenne på, sier politiets informasjonsleder, Trygve Hillestad.

30-åringen vil sannsynligvis bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. I gårsdagens avhør nektet han straffskyld.

— Han avviser ethvert kjennskap til den påståtte hendelsen, sier mannens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen.

Krimteknikere fant en lighter på åstedet. Denne skal nå undersøkes for fingeravtrykk. Spruteflasken er ikke funnet, og politiet vet ikke sikkert hvilken væske kvinne ble dynket i.

— Vi vet at det er et brennbart stoff, men kan ikke med sikkerhet slå fast hva det er, sier politiadvokat Steinar Andersen.

Den antatte gjerningsmannens fire år eldre bror ble i går formiddag etterlyst internt i politiet. De to brødrene drev bilverkstedet sammen, og det skal ha vært eldstemann som truet henne på livet i forrige uke.

— Vedkommende er ennå ikke pågrepet, sa operasjonsleder Kjell Tore Aarnæs i går kveld.

Familiefeide

Etter det BT erfarer skal det ha vært en dyp konflikt mellom kvinnen og de to marokkanske mennene.

I sommer flyttet kvinnens 28 år gamle ektemann fra Marokko til Norge. Bare noen uker senere tok kvinnen ut separasjon. Årsaken skal ha vært at ektemannens to eldre brødre - som begge har bodd i Bergen i flere år - mislikte forholdet. De syntes ikke tobarnsmoren var god nok for lillebroren.

Men separasjonen slo ikke heldig ut for 28-åringen. Han har nemlig nettopp søkt om oppholdstillatelse, og uten en norsk kone vil han sannsynligvis bli sendt tilbake til hjemlandet.

Politiet etterforsker nå om dette kan ha sammenheng med gårsdagens dramatiske episode. Senest tirsdag ringte kvinnen politiet etter å ha hatt en konfrontasjon med en av sine svogere.

— Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse. Om den har sammenheng med gårsdagens sak, vil jeg ikke spekulere i, sier politiadvokat Anette Vangsnes.

TATT: Her blir den 30 år gamle svogeren pågrepet. Storebroren hans er fortsatt etterlyst.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN