Politiet fikk melding klokken 12.50 fredag om at to bildekk hadde falt av en planet på en lastebil i fart. Lastebilen skal ha kjørt i retning Fana på Hamrevegen.

— Omtåket

— Ifølge et vitne traff ett av hjulene frontruten på bilen til en kvinne som kom i motgående felt, sier Preben Wallestad.

Operasjonslederen i Hordaland politidistrikt forteller at kvinnen i 60-årene forsøkte å svinge unna det løpske dekket, uten hell.

Det er talentløs lastsikring nårnoe kan falle av i en sving på den måten der

Ørjan Arentzen Hatlestad

— Unnamanøveren sendte henne nesten i grøften, før frontruten på bilen hennes ble knust av dekket, sier han.

Føreren av bilen var omtåket, men oppegående. Hun ble kjørt til legevakten av sin mann.

— Lastebilen fortsatte uten at føreren ga seg til kjenne, sier Wallestad.

- Talentløs lastsikring

Ørjan Arentzen Hatlestad er formann for renovasjonsfirmaet Renonorden. Han fikk telefon fra en av sine sjåfører like etter ulykken.

— Han hadde kjørt bak det han beskriver som en lys varebil med henger som hadde veldig dårlig sikret last, som så ut som avfall. Midt i en sving ramlet det to bildekk av hengeren, og det ene spratt en gang i bakken og så rett over i motgående kjørefelt, hvor det traff bilen, sier han.

Arentzen Hatlestad forteller at Renonorden-føreren, som er fra Latvia og snakker dårlig norsk, stoppet for å se hvordan det gikk med kvinnen som fikk knust frontruten.

— Så ringte han meg, og jeg dro ut dit. Han fortalte meg at bilen det løpske bildekket stammet fra virket upåvirket og bare kjørte videre, sier Arentzen Hatlestad.

— Det er talentløs lastsikring nårnoe kan falle av i en sving på den måten der. Han burde nok vurdere å melde segtil politiet, fortsetter han.

LØPSK: Det skal være bildekket som deiset inn i frontruten til kvinnen.
ØRJAN ARENTZEN HATLESTAD