HENRIK STÅLHANE HIIMARNE HOFSETH

Kvinnen, som er fra Østfold, var på tur i Aurlandsdalen med sin 80 år gamle ektemann og et vennepar da hun falt ned fra en fjellhylle. Fjellhyllen skal være grusbelagt, og hun skal ha landet i en steinur.

Politiet i Sogn og Fjordane fikk melding om ulykken klokken 15.37 i går. Ulykken skjedde ved 14.30-tiden, en time før politiet ble varslet. Politi og luftambulanse ble sendt til stedet, men kvinnen var allerede død da luftambulansen ankom.

Døde momentant

— Kvinnen falt 50 meter. Hun døde momentant, sier Oddgeir Otterdal fra Aurland lensmannskontor.

Ekteparet bodde på en seter i Ål i Hallingdal, og var på dagstur til Aurlandsdalen. Hun og ektemannen og venneparet skal ha lagt ut fra Østerbø. Ifølge Otterdal var kvinnen frisk og rask, og vant til å gå i fjellet.

— Stedet der hun falt et er et av de styggeste partiene i dalen, med bratte skrenter. Dette var en hendelig, tragisk ulykke, sier Otterdal.

Kvinnens ektemann og venneparet de var i følge med, måtte gå ned fra fjellet etter ulykken. De hadde følge med seks andre turgåere.

— Det var positivt at de fikk følge ned fra ulykkesstedet til Vassbygdi, der politiet møtte dem. Det ga dem en sjanse til å få prate om det som hadde skjedd, sier Otterdal.

Kom løpende

Han sier de har det etter forholdene bra. De fikk i går anledning til å snakke med medisinsk personell.

Kjersti Jahr var en av dem som slo følge med dem ned fra fjellet.

— Da jeg snakket med dem på vei ned, virket de sterkt preget av ulykken, sier Jahr til Bergens Tidende.

Jahr var på fottur i Aurlandsdalen med familie og venner, og gikk like i nærheten av ekteparet da ulykken skjedde.

— Jeg var på vei oppover mot Sinjarheim da det kom en jente løpende, som ropte at det var skjedd en ulykke. Jeg skjønte raskt at det var alvorlig, sier Jahr.

Det var fint vær i området i går. Det har vært mye folk på tur i Aurlandsdalen de siste dagene. Både Østerbø fjellstue, og Østerbu turisthytte, som til sammen har omtrent 250 sengeplasser, er fulle. Ulykken gjorde sterkt inntrykk på mange av turistene.

VENTET: Politiet tok hånd om dem som var i følge med kvinnen da de kom frem til Vassbygdi.

FOTO: ARNE HOFSETH