Politi, brannvesen, tre ambulanser og to luftambulanser rykket torsdag ut til en alvorlig ulykke på riksveg 15 mellom Bryggja og Totland i Vågsøy.

To personbiler kolliderte front mot front i 80-sonen. Ved 11-tiden opplyste politiet at en av sjåførene, en kvinne, er død.

Mann alvorlig skadet

Meldingen om ulykken kom klokken 09.47 torsdag, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidstrikt til BT.

Den andre føreren, en mann på 46 år, er alvorlig, men ikke livstruende skadet. Det opplyser Førde sentralsjukehus.

Pasienten blir operert torsdag ettermidddag.

Den tredje involverte, en mannlig passasjer i avdødes bil, er tilsynelatende uskadet, ifølge politiet. Han er sendt til Ålesund.

Fastklemt

Ifølge NRK Sogn og Fjordane var føreren som overlevde fastklemt etter ulykken, men ble etter kort tid frigjort. Bilen havnet på taket etter kollisjonen.

Ingen andre kjøretøy var involvert.

Politiet på stedet opplyser at alle tre er utenlandske statsborgere, men hjemmehørende i regionen. Nær klokken 16 torsdag hadde politiet ennå ikke fått varslet pårørende.

— Det ser ut som vi må ut av landet, og da tar det lenger tid, sier operasjonsleder Rimmen.

Ikke glatt

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent. Ifølge BTs fotograf kom en representant fra ulykkesgruppen til Statens vegvesen frem litt før klokken 13. Han gikk umiddelbart i gang med undersøkelser og fotografering.

— Dette er en dødsulykke, så politiet vil etterforske med full tyngde. Vi vil også samarbeide med ulykkesgruppen, sier operatør Bjarne Engevik ved operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politibetjent Ørjan Paulsen fra Vågsøy lensmannskontor var en av to politifolk som rykket ut etter at ulykkesmeldingen kom. Han sier det ikke var glatt der bilene kolliderte.

— Nei. Det var oppholdsvær og bare veier, sier Paulsen.

Stengt i fem timer

Riksveg 15 forbi ulykkestedet var stengt flere timer mens politi, brannvesen og ulykkesgruppen jobbet der. Det var gode omkjøringsmulighet for personbiler. Vegtrafikksentralen hadde tidligere i dag fått få henvendelser som tydet på trafikale problemer.

Klokken 15.19 torsdag ble riksveien åpnet igjen. Da var de to ulykkesbilene fjernet.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

EN DØD, EN ALVORLIG SKADET: Kvinnen som omkom ble torsdag formiddag fraktet vekk fra ulykkesstedet. Det ble forsøkt gjenoppliving på stedet, men livet hennes sto ikke til å redde. Hun ble erklært død på stedet. De to andre involverte ble fraktet til Ålesund og Førde med luftambulanse.
ØYSTEIN TORHEIM
UNDERSØKER: Representanter fra politiet og ulykkesgruppen til vegvesenet diskuterer hvordan de skal sikre spor og undersøke ulykkesstedet.
ØYSTEIN TORHEIM