— Jeg prøvde bare å hjelpe henne, og har ikke gjort noe galt. Det var aldri snakk om bortføring mot hennes vilje, men en gjensidig forelskelse. Hun ville bort fra fosterforeldrene sine, og jeg hjalp henne. Denne saken skulle aldri vært for retten, sier den tiltalte kvinnen, som er i 20-årene.

Hun er ikke lenger kjæreste med den unge jenten, men er nå samboer med jentens mor.

Samboerens datter

Den meget spesielle saken skal opp for Bergen tingrett i slutten av april.

Den tiltalte kvinnen har i flere år vært kjæreste med en kvinne i Bergens-distriktet. Denne kvinnen har en datter, men datteren bodde ikke sammen med moren. Hun var ofte på besøk hos sin mor, og for en tid tilbake innledet morens kjæreste og datteren et forhold. Datteren var under barnevernets omsorg, men rømte flere ganger.

— Hun ble utsatt for seksuelle overgrep i fosterhjemmet, og ringte meg på telefon og gråt. Jeg ville hjelpe henne bort derfra, hevder den tiltalte kvinnen.

Ikke besøksforbud

Ifølge tiltalen oppsøkte hun den da 16 år gamle jenten på skolen, og holdt henne borte fra barnevernet og fosterforeldrene i nesten en måned i fjor.

Kvinnen og jenten oppholdt seg i denne tiden på et annet sted i landet.

— Barnevernet prøvde å få retten til å ilegge meg besøksforbud overfor jenten, men retten gikk ikke med på det siden vi var kjærester, og hun hadde blitt med meg høyst frivillig, sier kvinnen, som nekter straffskyld for å ha bortført sin daværende kjæreste.

Sammen med moren

Etter at jenten ble tilbakeført til barnevernet, ble kvinnen anmeldt for bortføring. Kjæresteforholdet til jenten ble avsluttet i fjor. Isteden ble kvinnen på nytt sammen med jentens mor, slik hun var i utgangspunktet. Kvinnene er nå samboere.

— Jeg burde ha håndtert forelskelsen i jenten på en mer voksen måte, men ut over det har jeg ikke gjort noe galt, sier kvinnen.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 216, der det heter «for å ha bevirket eller medvirket til at en umyndig ulovlig unndras eller holdes borte fra sine foreldres eller andre vedkommendes omsorg». Hun er også tiltalt for bedrageri av et mindre pengebeløp.