— En mann kom etter henne i tunnelen og grep fatt i armen hennes. Det var ikke massiv maktanvendelse, men kvinnen jobbet litt med å komme seg løs, sier fungerende sjef for voldsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, Carl-Petter Leganger.

Episoden skjedde da kvinnen i begynnelsen av 20-årene var på vei til jobb i Sandviken i 11-tiden søndag formiddag.

Ønsker tips fra vitner

Hun gikk gjennom den tidligere jernbanetunnelen fra Skutevikstorget til Slakthustomten. Det er ikke noen form for overvåking av den gamle tunnelen, og ingen vitner har så langt meldt seg.

— Vi er interessert i å høre om noen kan ha observert noe, sier Leganger.

Kvinnen tror mannen kan være et sted mellom 18 og 25 år. Hun har beskrevet ham som ganske lav, 165-170 centimeter. Han hadde mørkt, brunt hår, kort og med «litt volum». Hudfargen er beskrevet som relativt lys.

— På seg hadde han en ensfarget, lys grå hettegenser med glidelås. Under den hadde mannen en mørk t-skjorte. Videre var han iført mørke, vide bukser, opplyser Leganger.

Snakket engelsk

Etter at kvinnen hadde skreket opp og kommet seg løs, forsvant mannen i retning sentrum. Kvinnen har sagt at mannen snakket engelsk, men på en slik måte at hun oppfattet at det ikke er morsmålet hans.

— Om det er en nordmann som snakker engelsk eller hva, det vet vi ikke, sier Leganger.

— Hva ble sagt?

— Ikke noe som det er mulig å trekke noen konklusjoner av. Det var bare enkeltord og bruddstykker av setninger.

Eventuelle vitner oppfordres til å melde seg for politiet.