Begge de skadde var fastklemt i bilvraket, som ble liggende opp ned i Nesttunelven etter utforkjøringen, delvis under vann. Ulykken ble meldt til politiet klokken 11.52. Den skjedde på riksvei 580 Hardangerveien, et par hundre meter fra rundkjøringen på Midtun i retning mot Arna.

Bevisstløs

Kvinnen skal ha vært bevisstløs da hun ble skåret løs. Hun er livstruende skadet. Man-nen som satt sammen med henne i bilen, ble lettere skadet i ulykken. Begge ble sendt til Haukeland universitetssy-kehus i ambulanse, opplyser Hordaland poli-tidistrikt til Bergens Tidende.

De skadde skal være i 70-årsalderen. Sykehuset opplyste ved 21-tiden fredag at kvinnens tilstand var kritisk og ustabil. Hun lå på intensivavdelingen med omfattende bruddskader. Mannens tilstand var stabil.

Dykkere

Store redningsmannskaper deltok i arbeidet med å frigjøre de skadde fra vraket i elven.

— Brannvesenet rykket ut med dykkere og frigjøringsutstyr. Redningsarbeidet var svært vanskelig, sier etterforskningsleder Geir Duesund. Frontpartiet av bilen er fullstendig knust.

Så bilen i luften

Sjåføren har etter alt å dømme kjørt rett inn i enden av en støpekant, slik at bilen er blitt slynget opp og utfor veien. Man ser ikke bort fra at han kan ha fått et illebefinnende.

Et vitne til ulykken har forklart at han så bi-len fyke gjennom luften. Han så ikke selve sammenstøtet med støypekanten. Ingenting tyder på at andre kjøretøy var involvert.

Det er 80-sone og oversiktlig vei på ulyk-kesstedet.

<b>UTFORKJØRING:</b> Bilen ble liggende halvveis under vann etter utforkjøringen.
Bjørn Erik Larsen