ROY HILMAR SVENDSEN

Ulykken, som skjedde i en slakk sving på E39 mellom Vikaleitet og Haukåsvatnet, ble meldt til politiet klokken 11.39. Først en time senere hadde redningsmannskapene klart å skjære løs 19-åringen fra det som før ulykken var en Ford Fiesta.

— Kvinnen var så vidt ved bevissthet da hun ble skjært løs. Hun ble fraktet til Haukeland sykehus sammen med to andre unge kvinner som satt i den andre personbilen, forteller politiavdelingssjef Terje Herland ved Arna og Åsane politistasjon.

Operert i går

Kvinnens tilstand ble i går beskrevet som alvorlig, men stabil. Hun har pådratt seg store bruddskader i beina, og ble operert i går kveld.

De to andre kvinnene, henholdsvis 25 og 28 år gamle, var begge lettere skadd. 25-åringen kunne dra hjem etter legeundersøkelsen, mens 28-åringen ble holdt til observasjon natten over.

Politiet vet ennå ikke helt årsaken til at de to bilene kolliderte. Fartsgrensen på stedet er 60 kilometer i timen.

— Minst et av kjøretøyene har kommet over i feil kjørebane, det er det vi vet så langt, sier politiavdelingssjef Herland.

— Er det mistanke om promille?

— Nei, ingenting tyder på at noen har vært ruset, sier Herland.

Fullt trafikkaos

Vaktoperatør Gunn Hellesøe ved Vegmeldingssentralen forteller at det oppstod fullt trafikkaos i Åsane som følge av ulykken. Både i Steinestøvegen, Åsaneveien og Åsamyrane stod bilene bom fast til politiet ved 13-tiden begynte å slippe trafikken forbi ulykkesstedet.

En rekke irriterte bilister på vei nordover, valgte å kjøre om Salhusvegen for å unngå køene. Det var ikke spesielt smart.

— Det blir kaos når så mange prøver å kjøre over Salhus. Folk må jo vite at veiene der ikke er dimensjonert for så stor trafikk, sier politiavdelingssjef Herland.

TOTALVRAK: 19-åringens Ford Fiesta var totalvrak etter det kraftige sammenstøtet på Steinestøvegen i går formiddag. Hun var på vei nordover da ulykken skjedde. Tilstanden hennes var i går alvorlig, men stabil. To kvinner i en Volkswagen Golf kom fra smellet med lettere skader.

KOLLISJON: Det oppstod fullstendig trafikk-kaos i Åsane, etter at to biler frontkolliderte ved Vikaleitet på E39 i formiddag. Veien var stengt i over en time.
RUNE SÆVIG