JØRN-ARNE TOMASGARD

KRISTIN JANSEN

HANS K. MJELVA

Janne Tveit sto på verandaen og så en plommerød bil som nektet å vike for en sort Golf. Det endte med at golfen krasjet front mot front med en møtende jeep.

Den plommerøde bilen forsvant fra stedet i stor fart.

Den 18 år gamle sjåføren av Golfen og en 17 år gammel passasjer ble ført lettere skadd til Haukeland Universitetssykehus.

— Politiet arbeider ut fra at bilen med de to ungdommene kappkjørte med en annen bil da de frontkolliderte med bilen kvinnen satt i, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Haukeland Universitetssykehus opplyser onsdag formiddag at kvinnens tilstand fortsatt er alvorlig, men stabil. Hun ble fraktet med luftambulanse til sykehus etter smellen i Elvenesveien.

Så ulykken fra verandaen

Janne Tveit sto på verandaen sin og så den plommerøde bilen komme ut fra en parkeringsplass.

— Det så ut som om den kom ut fra en parkeringsplass ved en av blokkene. Den svarte bilen kom kjørende i samme retning. Det så ut som om den plommerøde bilen nektet å slippe den svarte inn i kjørebanen. Dermed krasjet den front mot front med bilen som kom den andre veien, forteller øyenvitnet til Bergens Tidende.

Tveit sier at hun ikke fikk inntrykk av at bilene kappkjørte.

— Men det var veldig merkelig. Han vet nok at han var skyld i det som skjedde, sier hun.

Ifølge operasjonsleder Lyssand ved Hordaland politidistrikt vil politiet i dag avhøre de to guttene som havnet på Haukeland etter ulykken. Sent i går hadde politiet ennå ikke fått kontakt med føreren av bilen som forsvant fra ulykkesstedet.

— Vi ønsker at bilføreren tar kontakt, sier Lyssand.

Ifølge vitner BT har snakket med, var føreren av Golfen fra Ulsmåg, en liten kilometer unna.

Naboer ventet på ulykke

Harald Godø bor 100 meter fra ulykkesstedet. Han sier det er et under at ikke en ulykke har skjedd på dette stedet tidligere.

— Vi har sagt mer enn én gang at det er et under at det har gått bra så lenge, sier Godø. Han har tidligere vært med i styret i borettslaget der han bor, og han forteller at de flere ganger har søkt kommunen om å få fartshumper i veien.

— Men hver gang har vi fått avslag på grunn av at bussene går gjennom her, sier han.

Det er fire blokker på ene siden av veien og fem på den andre. Mellom blokkene er det en rett strekning på 300 meter, og Godø forteller at han flere ganger har vært vitne til kappkjøring der biler ligger og presser hverandre side om side.

— Jeg har sett det midt på dagen at det kommer biler i samme retning i begge kjørebanene. Det er full pinne. Det er de som passerer i over 100 km/t. Visst er det skummelt, med alle ungene som er her, sier Godø.

Det er 50-sone på stedet der ulykken skjedde i går.

- Gir full pedal

— Det de pleier å gjøre, er at de gir full pedal når de kommer ut fra parkeringsplassen ved Rema 1000. Du står med hjertet i halsen hver gang de kjører ut, sier Harald Godø.

— Det er fartskontroller en sjelden gang her, men da vet jo alle om det, og ingen blir tatt, sier han.

Godø forteller at han har bodd i blokken i 17-18 år, og han hevder å ha full kontroll på det som skjer i området.

I forbindelse med utbygging på Lilletveit frykter beboerne i området at trafikken skal øke ytterligere.

Lensmann Norvald Visnes i Fana sier at de ikke har registrert at det er et spesielt miljø for kappkjøring i området.

— Men vi har ungdom som kjører fort her også, sier lensmannen. Han er interessert i tips fra publikum i saken.

<b>FRONT MOT FRONT:</b> Golfen som 17- og 18-åringen satt i traff den 52 år gamle kvinnens jeep front mot front i ulykken i Elvenesvegen klokken 18.25 i går kveld. Kvinnes tilstand var i går kveld alvorlig, men stabil.<br/>Foto: ØRJAN DEISZ