80-åringen ble sendt til Haukeland sykehus etter ulykken, men skal ikke være livstruende skadd. Sykehuset opplyser ved 10.30-tiden at kvinnens tilstand er stabil, og at hun vil bli overført til sengeposten etter å ha gjennomgått en røntgen undersøkelse.

Føreren av lastebilen ble sendt til legevakten for sjekk.

Truffet på førersiden

Personbilen med den 80-årige kvinnen kom fra Grønnestølsbakken og var på vei ut i Fjøsangerveien da hun krasjet med lastebilen, som var på vei sørover Fjøsangerveien. Personbilen ble truffet av lastebilen på førersiden og ble presset inn i betongkanten som skiller veien fra fotgjengerfeltet. Til slutt ble den stående oppå betongkanten.

— Tenk om bilen hadde hatt litt større fart. Da hadde den havnet i fotgjengerfeltet, sier Tonje Bru.

Hun og Per Ola Dalsbø kjørte i bilene bak personbilen, og var av de første som kom frem til ulykkesbilen. De hadde nettopp kjørt sønnene sine til skolen. Flere syklister og barn på vei til skolen hadde kort tid før gått forbi ulykkesstedet.

Ulykken førte til store køer i morgenrushet.

Fjøsangerveien ble stengt ved ulykkesstedet, og trafikken ble dirigert via Minde allé og Kanalveien. Like før klokken 09.30 ble veien forbi ulykkesstedet åpnet for trafikk igjen.

Smalt i fjellveggen

I tillegg til ulykken i Fjøsangerveien, smalt en personbil inn i fjellveggen ved Lyderhornsveien 08.10-tiden.

— Vi har fått melding om at det er mistanke om promille i forbindelse med ulykken, opplyser vaktsjef Øystein Jarland ved Bergen politidistrikt til bt.no.

Ingen andre biler var involvert i ulykken i Lyderhornsveien.

FASTKLEMT: Den 80 år gamle kvinnen ble sittende fastklemt etter ulykken i Fjøsangerveien ved 08.20-tiden tirsdag morgen.
FOTO: ROAR CHRISTIANSEN