Kvinnen nektet straffskyld da hun ble fremstilt for varetektsfengsling i Midhordland tingrett ved 12-tiden fredag. Retten bestemte likevel at hun må tilbringe den neste uken i varetekt.

Det opplyser hennes advokat, Leon Larsen, til bt.no. Ifølge advokaten har kvinnen forklart at ektemannen hadde truet henne, og at hun derfor handlet i nødverge.

Hentet midt på natten

Pensjonisten ble pågrepet natt til fredag, siktet for knivstikkingen på Tofterøy i Sund kommune tidligere på kvelden.

Mannen hennes, en 58-åring, er hardt skadet, og er blitt operert på Haukeland universitetssykehus i løpet av morgentimene. Tilstanden hans karakteriseres av sykehuset som alvorlig, men stabil.

Kranglet om mannens zapping

Foranledningen for knivstikkingen skal ha vært at kvinnen hadde tatt fjernkontrollen til tv-en fra sin ektemann. Kvinnen har problemer med synet, og ble irritert av at mannen skiftet kanal ustanselig.

I krangelen som oppsto, skal ektemannen ha truet med å "slå ut trommehinnene" hennes, har kvinnen forklart sin advokat.

Kvinnen sier også at mannen tidligere har mishandlet henne en rekke ganger, og at hun derfor hadde grunn til å ta trusselen alvorlig. Kvinnen har forklart at hun var veldig redd.

Mannen skal ha fulgt etter henne da hun trakk seg tilbake til kjøkkenet. Da han dukket opp bak ryggen hennes, skal hun ha snudd seg og stukket ham i en "refleksbevegelse".

Hadde drukket

Det er på det rene at både kvinnen og mannen hadde drukket en del alkohol forut for knivstikkingen, opplyser lensmann Oddvar Ågotnes ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Verken kvinnen eller hennes ektemann er tidligere straffedømt. Kvinnen er pensjonist, mens hennes mann skal være uføretrygdet.

Det var kvinnen selv som ringte etter ambulanse etter knivstikkingen. Den skadde mannen fikk livreddende førstehjelp på stedet, før han ble fløyet til akuttmottaket på Haukeland klokken 00.20.

— Vi fikk melding om knivstikkingen klokken 23.19. En halv time senere var politi og luftambulanse på stedet. Vi har pågrepet en kvinne som vi tror står bak knivstikkingen, fortalte operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no i 00.45-tiden natt til fredag.

Da bt.no kom til åstedet, ble den eldre kvinnen ført vekk av politiet.

Satt i arrest

Kvinnen tilbrakte natten i arrest i Bergen. Hun skal avhøres av etterforskere fra Fjell og Sund lensmannskontor i løpet av helgen.

Det pågår i skrivende stund tekniske undersøkelser i parets bolig på Sotra.