Det var en 41 år gammel kvinne som omkom i brannen i Lyngbøveien på Laksevåg mandag.

Politiet i Bergen melder at pårørende er varslet.

Eksplosiv brann

Det var like før klokken 05 mandag morgen at politet fikk meldingen om en kraftig og eksplosjonsartet brann i Lyngbøveien.

— Jeg hørte et smell og plutselig sto flammene opp gjennom taket og det store vinduet på forsiden av huset eksploderte, sa Jan-Åge Svendsen, som er en av de nærmeste naboene til huset til bt.no mandag.

Han fortalte at paret som bor i kjellerleiligheten i huset som brant, fikk husly hos han på morgenkvisten.

— De fortalte at de hørte en dame som ropte i etasjen over og at taket begynte å slå sprekker. Mannen løp opp og sparket inn døren, men røyken som veltet ut var så tett at han ikke klarte å ta seg inn i huset.

Ukjent brannårsak

Seks beboere ble evakuerte etter voldsom flamme- og røykutvikling. Alle de seks ble kjørt til legevakten for sjekk, men ingen ble alvorlig skadet.

Ved gjennomgang av brannåstedet senere på dagen, ble det funnet en omkommet person i en leilighet.

Politiet opplyste i går at etterforskere også var i gang med blant annet vitneavhør. Dette i den hensikt å få mest mulig informasjon som kan gi svar på hvordan brannen har startet og omstendigheter omkring det faktum at en person er funnet omkommet.

— Vi kan ikke fastslå noen brannårsak på nåværende tidspunkt, sier Jan Martin Skulstad, seksjonsleder ved allmennseksjonen i bergenspolitiet til bt.no tirsdag ettermiddag.

Oppdatering: Av redaksjonelle hensyn har bt.no fjernet navnet til den omkommede kvinnen.