En 25 år gammel kvinne er innlagt på Haukeland Universitetssykehus etter en akeulykke ved Sogndal skisenter tirsdag formiddag.

Ulykken skjedde da 25-åringen og en annen person mistet kontrollen over akebrettet de kjørte på.

Begge var deltakere på skidag med norskopplæringen i Sogndal.

— Fikk slag i hodet

— De kjørte på akebrett i barnebakken og fikk såpass stor fart at de kjørte gjennom et gjerde og ut i veien, forteller Cecilie Grendahl, daglig leder ved Sogndal Skisenter Hodlekve, til Sogn Avis.

Ulykken skjedde rundt klokken 11.15 tirsdag.

Den 25 år gamle kvinnen, som skal ha fått et slag i hodet i forbindelse med ulykken, skal først ha blitt sendt med luftambulanse til Førde sentralsjukehus, før hun ble fraktet videre til Bergen. Haukeland opplyser at kvinnen er alvorlig skadet.

Sikkerhetsgjerde

Den andre personen skal ha etter det BT erfarer fått bruddskader, og ble sendt til Førde sentralsjukehus med ambulansebil.

Grendahl , som ikke selv var vitne til ulykken, forteller at gjerdet de to braste gjennom, er et sikkerhetsgjerde av plast.

— Vi vil nå brøyte nederst i bakken og lage en snøkant fremfor gjerdet. Den snøen som lå der, har smeltet bort, sa Grendahl til Sogn Avis i går.

Haukeland Universitetssykehus meldte først at det var en 25 år gammel mann som var skadet. Dette er nå rettet opp. BT beklager feilen.