— Dette var ikke noe sjalusidrama. De kranglet om helt vanlige ekteskapelige ting. Jeg vet ikke om det var støvtørking eller mangel på sådan som var problemet, sier Carl-Petter Leganger, politiførstebetjent ved vold- og sedelighetsavsnittet i Hordaland politidistrikt.

Mannen ringte selv politiet fra parets felles bolig i 04.30-tiden. Da hadde hans kone stukket ham i låret og rispet ham i skulderen med en brødkniv.

30-åringen ble fraktet til legevakten, men skadene var ikke alvorlige. Da han var stelt og plastret, gikk han selv til politistasjonen.

— Begge er nå avhørt, og det er litt usikkert hva som har skjedd, men de forteller begge at det var et basketak om kniven før hun stakk, sier Leganger.

23-åringen har forklart i avhør at mannen var voldelig, og at det ikke er første gang. Mannen sier akkurat det samme om sin kone. Politiet har ingen tidligere registrerte saker på de to.

Kvinnen er sluppet fri etter avhøret, men er nå siktet for legemsbeskadigelse av sin mann. Politiet vil nå etterforske saken.

— Mye tyder på at dette ekteskapet ikke kommer til å vare. Han har forklart i avhør at han vil skilles fra sin kone, og hun skulle ikke inn igjen i leiligheten når hun ble løslatt. Hun skulle bo et annet sted, sier Leganger.

— Hva sier kvinnen om situasjonen?

— Jeg tror hun har mer igjen for å bevare ekteskapet. Hvis ikke, er det vel en viss sjanse for at hun blir sendt tilbake til sitt opprinnelige hjemland. Hun er afrikansk, sier Leganger.