Et redningshelikopter oppdaget henne på en fjellskrent ved det kjente utsiktspunktet Dalsnibba like etter klokken 14 søndag. En lege ble heist ned fra redningshelikopteret, og fastslo at den svenske 21-åringen var omkommet.

– Åstedsundersøkelser og funn på jenta er forenlig med at det har skjedd en fallulykke, sier jourhavende politiadvokat Inger Marie Sperre i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Den omkomne ble hentet ned med helikopter og fraktet til Ålesund sykehus.

Den svenske jenta hadde sommerjobb på turiststedet Djupvasshytta i Geiranger hvor hun hadde jobbet siden mai. Lørdag kveld ved 19.30-tiden la hun ut på en fottur alene. Politiet ble varslet søndag morgen da hun ikke dukket opp på jobb.

Det går en grusvei opp til utsiktspunktet Dalsnibba, men jenta må ha beveget seg bort fra denne veien. Fallulykken har skjedd før jenta nådde toppen, opplyser Sperre.

– Vi har ennå ikke klart å kartlegge om hun valgte å gå en sti, om hun klatret eller beveget seg mot skrenten for å se etter noe, sier Sperre.

Den svenske statsborgeren hadde ikke noe familie i området.

Både politi, hundepatrulje, mannskaper fra Røde Kors og et Sea King-redningshelikopter deltok i leteaksjonen.

Et redningshelikopter fant den 21 år gamle svenske jenta omkommet på en fjellskrent ved utsiktspunktet «Dalsnibba» i Geiranger søndag ettermiddag.
ARILD ENGER
Den svenske kvinnen (21) som omkom i en fallulykke i Geiranger, hadde sommerjobb på turiststedet Djupvasshytta.
ARILD ENGER