En kvinnelig fotgjenger ble påkjørt av en buss i et overgangsfelt på E39 i Os sentrum i Hordaland tirsdag ettermiddag. Politiet ble varslet klokken 12.26.

Nødetatene inkludert luftambulanse rykket ut, og kvinnen fikk raskt legebehandling.

Knust frontrute

Meldingene fra skadestedet tyder på at hun ble slått bevisstløs i sammenstøtet, som skjedde i en lysregulert fotgjengerovergang, men våknet etter hvert.

— Hun blødde fra øret og er fraktet til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Helse Bergen har foreløpig ikke gitt detaljer om skadetilstanden.

Bussen sto igjen midt i veien med knust frontrute. Politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren, som også trengte assistanse av helsepersonell.

Erfaren sjåfør

Bussen var på vei mot Bergen sentrum, og det var en erfaren sjåfør som satt bak rattet, ifølge kommunikasjonssjef Kaare Enæs i Tide.

— Han har jobbet hos oss i flere år. Vi sendte ut folk og har fulgt opp sjåførenetter rutiner som vi har. Jeg kan ikke kommentere noe utover det, sier Enæs til BT.

- Hva skjer med sjåføren videre?

— Det sier seg selv når politiet har funnet åinndra førerkortet, vil vi prøve å finne alternative løsninger for ham fremover, sier Enæs.

Det skal ikke ha oppstått større trafikale problemer etter ulykken, men politiet måtte dirigere manuelt på E39. Patruljen har nå avsluttet sitt arbeid på stedet.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

FRONTRUTEN SPRAKK: Skadene på bussene viser hvor den traff den 18 år gamle kvinnen.
ANDERS FLØYSAND, VARDE MEDIA