Den unge kvinnen som tirsdag skapte full evakuering på Flesland, ble torsdag ettermiddag varetektsfengslet for fire uker.

Det opplyser kvinnens forsvarer, advokat Odd Bovim.

Hun hadde ingen spesiell grunn får å fremme trusselen, og hun gjør ting som er uheldige

Odd Bovim, kvinnens forsvarer

Avgjørelsen fra Fjordane tingrett vil etter all sannsynlighet bli anket, sier Bovim.

— Mim klient har bedt meg anke avgjørelsen. Behandlingen av anken vil trolig skje over helgen, og inntil da blir hun sittende i varetekt. Med mindre politiet skulle komme til at de vil løslate henne, da. Det er mer en teoretisk mulighet, sier Bovim.

- Personlige forhold

I torsdagens rettsmøte ba han om løslatelse av 18-åringen. Hun ble pågrepet av politiet i Sogn og Fjordane samme kveld som trusselen ble fremsatt.

— Vi mener vilkårene for straff ikke er til stede, sier Bovim.

EVAKUERING: Hele Flesland lufthavn ble evakuert rundt klokken 20 tirsdag kveld. ARKIVFOTO: 2211-TIPSER

— Hvorfor? - Vi mener personlige forhold hos henne gjør at hun ikke kan straffes, sier advokaten, uten at han vil gå mer i detalj.

Onsdag sa Bovim dette til BT, i en sak som også handlet om at kvinnen har vært involvert i flere lignende trusselsaker:

— Hun hadde ingen spesiell grunn får å fremme trusselen, og hun gjør ting som er uheldige. Det er helt andre ting enn varetektsfengsling og straff som bær være fokus i denne saken.

Siktet for fem forhold

Ifølge kjennelsenfra retten har kvinnen (18) med jevne mellomrom det siste halve året sendtanonyme draps- eller bombetrusler til politiet, «og no sist til Widerøe».

Siktelsen mot henne omfatter fem ulike trusselsaker, ifølge forsvareren.

Retten menerkvinnen sannsynligvis er tilregnelig, og viser blant annet til at hun blevurdert av lege samme dag som bombetrusselen.

Dommeren iFjordane tingrett mener det er sterkt sannsynlig at kvinnen vil gjøre nye,tilsvarende lovbrudd om hun ikke fengsles nå.

18-åringenhar gjentatte ganger tidligere vært i avhør hos politiet etter trusler, fremgårdet av kjennelsen, og i fjor høst ble det også ransaket hos henne. Da ble dettatt beslag i tenåringens mobil og PC.

— Ho harlikevel halde frem med trugsmåla. Sikta har sjølv erkjent at ho ikkje alltidhar kontroll på seg sjølv når ho har forklart seg om hendingane, heter det ikjennelsen.

Truet på chat

Trusselen ble ifølge Widerøe fremsatt av kvinnen i en chat med en av flyselskapets kundebehandlere - angivelig i form av en konkret trussel mot et Widerøe-fly.

Kvinnen har erkjent de faktiske forhold, men nekter altså straffskyld.

Det er foreløpig ikke kjent hva som var det konkrete, ordrette innholdet i trusselen.

BT fikk torsdag ettermiddag ikke kontakt med politiets jurist på saken.