Da Kvarteret stengte for oppussing denne våren, var det mange problemer som måtte løses. Ikke minst hvor studentorganisasjonene skulle gjøre av seg i de 14 månedene utbygningen er planlagt å vare.

I mars ble det klart at studenthuset får husrom på USF Verftet. Og regningen på 500.000 kroner i leie til USF, skal kommunen plukke opp.

En utfordring

— De søkte hjelp nå i byggeperioden, og siden vi har et så stort overskudd i budsjettet fra i fjor er det hyggelig å kunne bidra. Kvarteret og studentkulturen er veldig viktig for oss, sier byrådsleder Monica Mæland.

Disse pengene skal dekke ett semesters full drift på USF Verftet. Kvarteret-leder Ingrid Solstrand mener halvåret vil bli en utfordring.

— Vi må bli flinkere til å planlegge og prioritere. Nå kan vi ikke lenger gi rom til alle studentorganisasjoner som vil ha, men bare arrangementer som er åpne for alle studenter, sier hun.

Kan bli dyrere

Kvarteret tar med seg brukerorganisasjonene som ASF og RF til Verftet. Disse skal også fortsette å ha arrangementer som Helhus, hvor de skal ta i bruk hele Verftet med konserter på mange ulike scener. Prisnivået er derimot litt usikkert.

— Det er ikke opp til oss, men til organisasjonene hvor mye billettene skal koste. Når vi ikke lenger blir begrenset av kapasiteten i Teglverket, er det mulig å booke mye større artister. Dette kan gi utslag på billettprisen, sier Solstrand.

Kvarteret har en avtale om studentrabatter på varene i baren.

Godt av en tur

En annen utfordring kan være å få studenter på byen helt ut til Verftet. Ifølge Monica Mæland forhandles det om en gratisbuss fra sentrum til Verftet. Uten at hun virker overbevist om at det kommer til å skje.

— Studenter har veldig godt av å gå når de skal ut og nyte øl og konserter, slår hun fast.

Ingrid Solstrand er på sin side optimist i forhold til besøkstallet, og forteller om en åpningsuke fra 13. til 18. august hvor hele Verftet og utearealet blir tatt i bruk av byens nye Kvarter.

- Det er få som vet hvor mye frivillig innsats som ligger bak Kvarteret, sier byrådsleder Monica Mæland (t.h) til Kvarteret-representanter Gustav Birkeland og Ingrid Solstrand
Rune Berentsen
Vegard Valde