Ombygningen av studentenes kulturhus Kvarteret er planlagt å starte 1. mai. Det har lenge vært usikkerhet om hvor alle organisasjonene som driver huset skal gjøre av seg i mellomtiden, men nå melder studentavisen Studvest at det har kommet en løsning.

— Først i dag, tirsdag, er det fastsatt at vi ikke legger ned driften, sier informasjonsansvarlig ved Kvarteret, Thomas Evensen, til Studvest.

Studentvennlig øl

De fire organisasjonene som driver Kvarteret; Aktive Studenters Forening, Realistforeningen, Immaturus og Studentersamfunnet, skal holde sine arrangement på USF Verftet i ombygningsperioden.

— Planleggingen er ennå ikke på detaljnivå, men vi er enige om rammene rundt innflytting og samarbeid. Kvarteret og Verftet har likevel blitt enige om studentvennlige priser på øl, sier Evensen.

Blir nabo med Garage

Pub- og cafédriften vil derimot finne seg til rette i Nygårdsgaten 2. Dette er nabobygget til utestedet Garage, og huset tidligere en indisk restaurant.

— Utseendemessig er det en del som må endres på, men vi er ganske sikre på at lokalene er klare til semesterstart høsten 2007, sier Evensen til Studvest.

Selv om Kvarteret stenger i en periode, ønsker de frivillige organisasjonene å opprettholde driften. En av grunnene er at mye kompetanse ville forsvinne ut døren om de skulle ha lagt midlertidig ned mens Kvarteret pusses opp.