Da andriken Donald ble mobbet og hakket på av de andre endene i Dalaelven ved Prestestien i Åsane, tok Liv Vigdis Matre affære. Via Dyrebeskyttelsen, to staute brannmenn fra Åsane brannstasjon og dyrlege Nils Reither hos Din Dyrlege i Åsane — som kunne konstatere et skeivgrodd gammelt beinbrudd - endte den stakkars andriken midlertidig på terrassen til Matres datter Diana Snibsøe på Landås.

Det var ingenting i veien for at Donald kunne leve godt dersom den fikk et nytt hjem uten andre ender og med tilgang til hage med dam og eget hus. Men hvem kunne være interessert i en slik kjæledegge, mon tro? spurte vi i «BT hjelper deg» sist fredag.

Hjerterom

Rune Nilsen fra Frekhaug leste dette og sa til konen Hilde at siden de både hadde dam og et ubrukt kattehus i hagen, så kunne de vel ha en liten and der også?

Først syntes fru Hilde det kanskje var litt meget - familien besto tross alt allerede av trillingene Tony, Dani og Rudi (5), Cato (7) og Stian (12), gamlekatten Puseball, hamsteren Blackie og en god del fisker. Men der det er hjerterom ...

Nilsens ringte dyrlege Reither for å få gode råd om andehold. Så ringte de Matre og sa at de gjerne ville ha Donald. Og slik ble det.

I går tok Dan og Liv Vigdis Matre det svære hundeburet bak i sin VW Caravelle og kjørte til dyrlege Reither, som vingeklippet Donalds høyre vinge for at han ikke skulle fly vekk. Vingen vokser ut igjen, men først om et halvt års tid. Innen da har forhåpentlig Donald både blitt bedre i foten og slått seg til ro i hagen der ute på Frekhaug.

Etter vingeklippingen måtte Donald tilbake i hundeburet bak i Caravellen. Neste stopp: Galtenesvegen 107 på Frekhaug.

Alle ventet spent

Hele familien Nilsen ventet spent på Donald. Buret ble løftet forsiktig ut og plassert i bakhagen inntil husveggen, nær det gamle kattehuset og den forlokkende vanndammen. Alle så spente på den åpne burdøren.

Etter et par minutter stakk Donald hodet ut, kikket seg litt omkring og vraltepingset ut av buret - og rett ut i dammen!

Plask! Skvett! Donald dukket hodet under vann og spredte halefjærene i vannskorpen. Ahhh! Strakte hals, spredte en og en halv vinge og ristet litt på stumpen. Nytt dukk. Plask! Skvett!

Trillingene Tony, Dani og Rudi, storebrødrene Cato og Stian og Matres barnebarn Ulrik på knapt tre år satt rundt dammen og kikket spent på den tynne andriken. Mon tro om han ville trives?

Plask! Skvett! Donald dukket igjen - og plasket slik med vingene at alle barna ble våte. Men hva gjør vel det når de har fått slik en flott kjæledegge?

Kvakk-kvakk! skvatret Donald fornøyd. Det skulle være svar nok!

PLASK-PLASK: Ahhh! Andelivet er slett ikke så verst, spesielt ikke etter over en uke innesperret i et hundebur! Donald storkoste seg i nye omgivelser i Galtenesvegen på Frekhaug. Det gjorde også (fra venstre) Rudi, Stian, Dani, Cato og Ulrik.
FOTO: TOR HØVIK