Forrige søndag i Norheimsund sentrum ble en 28 år gammel mann skambanket av en ti år yngre person med det som skal ha vært en knust ølflaske. 28-åringen havnet på legevakten med smertefulle skader etter den ublide behandlingen av sambygdingen.

Svært rask etterforskning

Etter en tur på legevakten kunne vakthavende lege konstatere at øreflippen hang fra resten av øret i en tynn tråd. På kinnet hadde 28-åringen fått en fire centimeter lang rift, og i pannen hadde han fått stemplet inn et L-formet kutt som gikk helt inn til beinet.

Voldsepisoden fikk høy prioritet på lensmannskontoret i Kvam denne uken, og allerede i går tok politiadvokat Kjetil Kvalvik ut tiltale med den 19 år gamle mannen.

— Dette er en sjeldent grov voldssak og krevde rask behandling. Det beste forebyggende arbeidet politiet kan gjøre i slike saker, er å få dem raskt etterforsket og gjerningspersonene fremstil for retten, sier lensmann Terje Kvalvik.

Banket lærer til blods

19-åringen som nå er tiltalt tilhører et mye omtalt voldsmiljø i Norheimsund som BT tidligere har hatt søkelyset på.

19-åringen var blant annet med da tre personer i fjor brøt seg inn hos en lokal lærer og skambanket ham i hans eget hjem. Læreren skulle irettesettes fordi han hadde tilkalt politiet da en fra gjengen deres hadde råkjørt med moped i nærheten av lærerens bolig. Da politiet kom måtte læreren forklare seg, noe som førte til at mopedisten mistet lappen for en periode.

Sjeldent brutalt miljø

Hevnen fra gjengen kort tid senere ble at læreren og hans kone ble truet og banket til blods i sitt eget hjem mens ungene deres lå og sov i huset. De slapp ikke unna før de klarte å låse seg inn i et rom for seg selv.

I januar skal 19-åringen i fengsel for å sone en ni måneders straff for denne lærervolden. Nå må han også belage seg på å møte i retten igjen for flaskevolden han er tiltalt for. 19-åringen er tiltalt for å ha skadet en annen person på en særlig smertevoldende måte med et særlig farlig redskap.

— Vi står overfor et meget brutalt ungdomsmiljø. Det har vært stille en stund nå, men det er sterke krefter i sving når det smeller, sier lensmann Terje Kvalvik.