En 21 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grovt ran og legemsbeskadigelse.

Onsdag formiddag møtte han i Bergen tingrett. Der innrømmet han at han hadde stukket en annen mann med kniv natt til søndag på lavprishotellet City Box i Nygårdsgaten.

Sammen med to andre skal han ha tatt 33-åringens penger og forsøkt å få ham til å oppgi koden til bankkortet. Offeret skal også ha vært sperret inne på rommet sitt.

14 dommer på seg

— Fornærmede fikk et seks centimeter langt kutt i ansiktet. Det er et stygt kutt, og det er en svært alvorlig sak. Siktede har flere forhold på seg, blant annet trusler og bæring av våpenlignende gjenstander, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland ved Hordaland politidistrikt.

21-åringen har 14 dommer på seg. Bergen tingrett varetektsfengslet ham i fire uker, fordi retten mener det er fare for at han skal begå nye lovbrudd.

— Jeg har nettopp mottatt dokumenter i saken og skal gå gjennom dem, men konstaterer at min klient sier seg skyldig etter siktelsen, sier forsvarer Aasmund Sandland til BT.

Leter etter to menn

Det er uvisst om han kjenner mannen som ble skadet. Politiet leter etter de to andre mennene som skal ha deltatt i det grove ranet.

Politiet fikk melding søndag formiddag om hendelsen. Deretter ble den unge mannen pågrepet og har sittet i arrest siden.

— Jeg er fornøyd med at retten sier seg enig i vår vurdering om at det er grunnlag for varetektsfengsling, sier Høyland.