Selskapet har valgt å droppe sine direkteflyvninger fra Flesland til de tre greske reisemålene Korfu, Santorini og Kos i sitt sommerprogram for 2002. Samtidig kommer Algarve i Portugal og Preveza på det grenske fastlandet, som er utgangspunkt for Parga og Leskos inn som nyheter i sommerprogrammet for 2002.

— Vi klarer dessverre ikke å fulle opp direkteflyene til Korfu, Santorini og Kos. Bergenserne vil gjerne ha nye reisemål, men har ikke kjent sin besøkelsestid her. Derfor satser vi at bergenserne heller lar seg friste av Portugal, som har mange fine familieanlegg, og perler som Parga, Leskas og øyhopping i Hellas, sier Aase Britt Olsen til Bergens Tidende.

Ifølge informasjonssjef i Ving, Andreas Askeland, betyr nye direkte reisemål billigere ferieopphold for dem som setter kursen mot de nye reisemålene Algarve og Perveza.

— Fordelen med å kunne reise direkte fra Bergen er åpenbare ved at reisetiden blir kortere og man sparer penger. Må man dra Via Gardermoen, løper det raskt en ekstra tusenlapp pr. person i tilslutningsfly, og kanskje overnatting i tillegg, legger han til.

I tillegg til nyhetene Algarve og Preveza, skal Ving neste sommer ha direkteavganger fra Flesland til Chania, Rhodos og Kreta i Hellas, Side og Alanya i Tyrkia, Mallorca og Albufeira i Spania og Kypros.

SATSER PÅ SPANSK SOL: Greske øyer forsvinner fra Vings program, mens det skal satses på Algarve.