Kaare Enæs, markeds— og informasjonssjef i Tide Buss, sier til bt.no at antall passasjerer på de seneste nattbussene har sunket kraftig etter at skjenkebestemmelsene ble innskrenket i fjor.

– Vi ser at folk drar hjem mye tidligere nå, og velger derfor å kutte ut den seneste nattbussen fra sentrum natt til lørdag. Bussene natt til søndag gjør vi ingen ting med foreløpig, men vi får se hvordan utviklingen blir, sier Enæs.

Kostbare endringer

På dagtid vil alle ruter mot vest gå to minutter tidligere fra Busstasjonen. Starvhusgaten er stengt, slik at bussene må kjøre rundt Xhibition.

– Dette vil nok føre til ekstra kostnader for oss. Med det antall busser vi har ute til enhver tid, blir det et betydelig antall ekstra kilometer i året, sier Kaare Enæs.

Tide gjør også noen andre justeringer. Linje 50 forlenges fra Fanatorget til den nybygde Dolvik terminal. Dit flyttes også alle korresponderende ruter fra Søreide, med unntak av linje 512 til Grimstad.

Linje 30 og linje 525 fra sentrum blir henholdsvis fremskyndet og forskjøvet med fem minutter. Rutene som går fra sentrum mot Nesttun endres også.

Bedre enn fryktet

– Da Inndalsveien ble stengt fryktet vi et mye tregere trafikkbilde enn det vi har fått. Derfor justerer vi rutetidene der, opplyser Enæs.

Markeds- og informasjonssjefen oppfordrer folk til å sjekke ruteheftet for endringer selv.

– Det er mulig at vi foretar små justeringer også på andre ruter. Derfor håper jeg at publikum er oppmerksom på eventuelle endringer, sier Kaare Enæs.

Helge Sunde (Arkiv)