I riktig gamle dager fant den årvisse nyttårsmottakelsen sted i bispeboligen på Landås, i de senere år har den vært lagt til andre steder, for eksempel Åsane kirke.

Bjørgvin-biskop Halvor Nordhaug mener det nå er på tide å fornye de gamle tradisjonene.

For internt

— Derfor innfører vi nå en ny tradisjon. Nyttårsmottakelsen var etter min mening for internt kirkelig, fordi det utelukkende var prester og pensjonerte prester til stede.

— Det som skjedde var at biskopen holdt en tale med betraktninger om det som hadde skjedd i løpet av året og tanker om fremtiden. Men det som ble sagt, nådde aldri ut til det store publikum.

— Det er etter min oppfatning her noen av kirkens store utfordringer ligger: hvordan skal vi trenge gjennom kirkeveggene og komme i dialog med dem som befinner seg utenfor? Det er årsaken til at vi fra nå av har bestemt oss for å gjøre det på en litt annen måte. I stedet for mottakelsen 1. nyttårsdag planlegger vi en åpen mottakelse med et mye mer sammensatt publikum til våren.

Ut til flere

— Til den nye mottakelsen blir det invitert kirkelig ansatte og prester, men også representanter for lokalt samfunnsliv, politikk og kultur, og alle andre som har lyst til å komme, sier Nordhaug.

Det er allerede bestemt at mottakelsen skal finne sted i Korskirken i Bergen 22. april.

— Vi tror at denne formen skal gi oss anledning til nå ut til langt flere mennesker og legge grunnlaget for for en bredere kontaktflate og økt interesse for det som foregår i kirken, sier biskopen.

Synspunkter? Si din mening her.