• Bilen er dritbra! Og den går på biodiesel. Det er første gang Toyota er med på et slikt forsøk, sier Kurt Oddekalv. Trond Mohn har sponset Kurt og Miljøvernforbundet med en Toyota Landcruiser til 1,2 millioner.

— Ja, nå har jeg verdens feteste Toyota Landcruiser, akkurat maken til den FN-styrkene bruker, gliser Kurt Oddekalv fornøyd, skriver VG i dag.

Bilen har 200 diesel-hestekrefter og vinsj både foran og bak.

Trond Mohn ha betalt to biler for Norges Miljøvernforbund.

Den ene en Landrover Discovery, skal Oddekalv ha hatt problemer med. Han har parkert den hos Frydenbø Bil i Bergen, og ligger i en strid med Frydenbø og Landrover om de over 950.000 kronene bilen kostet.

Skal gå på biodiesel

— Det viktige og nye her er at Toyotaen i stedet for diesel, skal gå på biodiesel og frityrolje, sier en opprømt Kurt Oddekalv til bt.no.

Oddekalv sier at det så vidt han vet, er dette første gang Toyota er med på et forsøk med biodiesel. Han roser dem for viljen til å prøve noe nytt.

I Miljøvernforbundet har de nå to elektriske biler, en gassbil og den nye millionbilen på biodiesel.

- Stolt av å bli sponset av Mohn

Trond Mohn skal ha gitt om lag 20 millioner kroner til Norges Miljøvernforbund de siste tre årene.

— Hvordan er det for dere å bli sponset av en milliardær?

— For det første så er det Miljøvernforbundet og ikke meg personlig, som er sponset. Trond Mohn er opptatt av miljø, idealistisk arbeid og han arbeider for fellesskapets beste. Trond er fremtidsrettet. Jeg er stolt av at vi får lov til å bli støttet av en mann som han. En mann som aldri legger press på noe du gjør, sier Kurt til bt.no.

— Jeg og Trond har en ting felles - vi liker skikkelige ting, som kan vare. Bilen er kjølig luksus og rå kraft, sier Kurt Oddekalv i en kommentar til VG.

— Det er dessuten mye godt miljøarbeid i en bil som varer lenge, mener miljøkrigeren.

KURTEN HAR UTSTYRET PÅ STELL
ANE ELISABETH BØRHAUG
MANN FOR SIN BIL OG MOBIL
ANE ELISABETH BØRHAUG
LYSER OPP I MILJØVERDEN FOTO: ANE ELISABETH BØRHAUG
MILJØVENNLIG MILLIONGLIS: Kurten med sin nye Toyota Landcruiser utenfor Ludeboden i Skuteviken.
ANE ELISABETH BØRHAUG