Oddekalv leverte onsdag ettermiddag inn anmeldelsen av Holmefjord. Årsaken er at Fiskeridirektoratet har slått fast at det er for mye fisk i et anlegg som eies av oppdrettsselskapet Biolaks i Hordaland. Trolig var det 246 tonn laks for mye i selskapets merder. Holmefjord og hennes søsken eier 33 prosent av aksjene i dette selskapet.

— For mye fisk

Fiskeridirektoratet, der Holmefjord selv er sjef, har ilagt Biolaks, der Holmefjord er aksjonær, et straffegebyr på 5,6 millioner kroner for overproduksjonen av laks.

— Hun har satt ut for mye fisk. Dette er ikke noe uhell, men et bevisst lovbrudd. Derfor er hun politianmeldt. Dette er en svært alvorlig sak, sier Oddekalv til Dagens Næringsliv.

Han forlanger samtidig at Stoltenberg fjerner Holmefjord, og at statsministeren fjerner Berg-Hansen etter det som har vært avdekket i det siste med for høye lakselusnivåer og rømming fra Berg-Hansens anlegg.

— Dette tar jeg til etterretning. For øvrig har jeg ingen kommentar, sier Holmefjord.

Berg-Hansen har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Hudfletter WWF

Oddekalv benytter også anledningen til å refse miljøorganisasjonen WWF Norge og organisasjonens leder Rasmus Hansson.

WWF har et samarbeid med oppdrettsselskapet Marine Harvest, og Oddekalv mener Hansson er «det største skadedyret i norsk miljøbevegelse».

Hansson svarer at han ikke tar Oddekalv alvorlig lenger, og mener Oddekalv neppe tilfører miljøbevegelsen noe godt.