I går hadde Kurdisk kulturforum styremøte. Tema var lørdagens sak i Bergens Tidende, der det kom frem at Kurdisk kulturforum hadde fått avslag på søknaden om pengestøtte fra Hordaland fylkeskommune.

Noe av bakgrunnen skal være at foreningen påberopte seg et seminar med akademikeren Jamal Nebez i fjorårets årsmelding. Et seminar som aldri har funnet sted.

— Styret gjorde en administrasjonsfeil da årsmeldingen fra det forrige styret ble oversatt til kurdisk, derfor sto dette seminaret oppført i årsmeldingen. Vi beklager feilen, men dette er ikke noe vi har gjort med hensikt. Det ville vært helt poengløst, sier styreleder Salar Salih i Kurdisk kulturforum.

Han understreker at Kurdisk kulturforum aldri har søkt om penger til dette seminaret.

— Jamal Nebez ble invitert til Bergen av Norsk Folkehjelp, men ble syk, og kunne ikke komme, sier han.

I lørdagens BT sto det også at en rekke personer som ikke hadde betalt kontingent sto på medlemslisten som ble sendt fylkeskommunen - deriblant barn.

— Barna sto der fordi foreldrene hadde betalt familiekontingent, og skrevet opp barna på medlemslisten. Vi mente dette var en god måte å gjøre det på, siden så mange barn deltar på våre aktiviteter. Vi har nå skjerpet rutinene våre, og tar feilene vi har gjort til etterretning, sier Salih.

Han håper at saken ikke vil lage splid mellom medlemmene og styret i Kurdisk kulturforum.